Haberler

-Avlaremoz 5 Yaşında!

İyi ki doğduk!
Her yıl biraz daha fazla okunduk ve 2020 yılı şimdiye dek en çok okunduğumuz yıl oldu. Beş yıl içerisinde Facebook ve Twitter’da okur kitlemizi genişlettik ve yeni okurlara Instagram’dan da ulaşmaya başladık. Facebook’ta 6541 ve Twitter’da 9500 takipçi edindik. Okurlarımızla doğrudan iletişim için iki haftada bir gönderdiğimiz bültenimizi hazırlamaya başladık. Bültenimize abone olarak güncel içeriklerimizi takip edebilirsiniz.

Sürdürülebilirliğimizi sağlamak için bir Patreon hesabı açtık. Önümüzdeki dönemde Patreon’u daha efektif kullanıp sizin de desteğinizin artacağını ümit ediyoruz. -Avlaremoz’a siz de destek olabilirsiniz!

Beş senede neler mi yaptık?
Yerli ve yabancı yazarlar, siyasetçiler, araştırmacılar, sanatçılar ve aktivistlerle röportajlar gerçekleştirdik, kitaplar yorumladık, sosyal medyada ve basında antisemitizmi ifşa ettik ve arşivledik, Yahudi kültürüne ve tarihine dair farkındalığı arttırmak için uğraştık. Bu sırada tabu konuları ‘konuşmaktan’ ve kayadez’e karşı alan yaratmaktan kaçınmadık. Yeni okurlar ve yazarlar edindik, farklı seslere yer vermeye çalıştık. 

Kendi kadromuza daha çok ses katmaya çalışırken aynı zamanda sesimizi konuk olduğumuz mecralara da taşıdık. Yurt içi ve yurt dışında onlarca etkinliğe katılıp antisemitizmle mücadele için ortak alanlar yarattık. Yazarlarımız, +90 Youtube kanalında, Graz Üniversitesi’nde, ABD Uluslararası İnanç Özgürlüğü Komisyonu’nda, İHD Irkçılığa ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon’da ABD Sefarad Kardeşliği’nde, Frankfurt Üniversitesi’nde, İnanç Özgürlüğü Girişimi’nde, Artı TV’de, Yesayan Salonu’nda, Radyo Agos’ta, ARD TV’de, ve daha birçok fiziksel ve sanal mecrada konuşmacı oldu. 

Kurulduğumuz yıldan beri sürekli sivil toplum kuruluşlarıyla ve üniversitelerle ortak projeler ürettik, fikir alışverişinde bulunduk. KiGa, TOG ve Karakutu’nun ortak projesinde, Bilgi Üniversitesi Sosyal Kuluçka Programı’nda ve SEÇBİR ile gerçekleştirilen çalışmalarda, Rumvader’in Yanyana AB Projesi’nde ve SEHAK’ın hak ve demokratik değerler ile ilgili projelerinde yer aldık.

Holokost anmaları ve sinema gösterimleri düzenledik, 5 yıl boyunca Afedersin Antisemit köşemizden derlediğimiz anketlerle Yılın En Antisemit Vakası’nı okuyucu oylarıyla seçmeyi gelenekselleştirdik.

Kurulduğumuz günden beri sizlerle konuşmaktan hep heyecan duyduk. Şimdi önümüzde online konferansımız var. 27 Ocak’ta Holokost Anma Günü’nde gerçekleşecek olan konferansımızda sizleri de aramızda görmek istiyoruz.

Geçirdiğimiz 5 yıl boyunca…
İyi ki konuştuk!
Bueno Ke Avlimoz!