Afedersin Antisemit

Yusuf Kaplan’ın Yeni Şafak’taki Antisemitizmi

Olağan antisemit Yusuf Kaplan, daimi antisemit Yeni Şafak’ta bir başka antisemit yazıya imza attı.

ABD Kongre baskını hakkındaki komplo teorileriyle bezeli yazısında sık sık Yahudilerin dünyayı yönettiği mitine sığınarak antisemitizmi körükleyecek temelsiz komplo teorileri üretti.

Biden’ı Yahudi lobilerinin başkanlığa getirdiğini iddia eden Kaplan yazısında “Trump taraftarı olduğu söylenen kalabalık” ifadesiyle gördüğü her şeye duyduğu şüpheyi paylaştı.

Her Şey Yahudi Oyunu!

Kaplan yazısında ayrıca kendi komplo teorileri kadar derin bir hayal gücüne sahip olmadığı için ABD televizyonlarında yorum yapan profesörleri sığ buldu. “Bu kadar yüzeysel yorumlanabilir ancak Amerika’da yaşananlar!” dedi ve ABD’de yaşananları -maalesef- analiz etti.

Yahudi sermayesinin ve zekâsının bulunduğu küresel lordlar tarafından kontrol edilen “derin devlet” veya “müesses nizam”a başkaldırıdır bu!” sözlerinde başkaldırıyı gerçek kabul edip az önceki paragrafta taraftar olduklarından şüphe ettiği durumu düşününce Kaplan’ın durduğu noktanın ne kadar oksimoron olduğu göze çarpsa da antisemitizmi körüklediği aşikar. Dünyayı Yahudilerin yönettiği ve Koronavirüs dahil her şeyin bir “Yahudi oyunu” olduğu miti her ülkede alıcı bulduğu gibi, Kavgam’ın en çok satanlar listesinde olduğu, hatta çok okunsun diye indirim yapılan, Türkiye’de de yeterince alıcı buluyor.

Kaplan, “Amerikan halkı, dünyanın en fazla güdülen halklarından biri. Seçimlerde bunu gördük özellikle: Yahudilerin kontrolündeki Amerikan medyası, vargücüyle Trump’a saldırdı, yalan haberlerle Trump’ı maymuna çevirdi, kelimenin tam anlamıyla, fenâ hâlde şeytanlaştırdı. Burada Trump’ı filan desteklediğim sanılabilir!” sözleriyle dünyayı Yahudilerin yönettiği komplo teorisini ‘argümante’ ederken kendisinin muhtelemen şekeri yükseliyor ve paragrafın sonunda bir anda “Kahrolsun mazlumlara kan kusturan bütün Amerikalı haydutlar!” sözleri beliriyor.

Medya, Sermaye, Oyun Yahudi

Yazısında perdenin arkasındaki gerçeği keşfetmenin verdiği şevkle olsa gerek sık sık ünlem işareti kullanan Kaplan makalesinde ileri görüşlülüğünü de gösteriyor: “Yahudi sermayesi ve gücü Amerika’yı terk etmeye başladı ve Çin’e yerleşti. Amerika, parçalanma sürecine girebilir önümüzdeki birkaç yıl içinde. Birkaç bağımsız devlete bölünebilir Amerika!

Kaplan makale ilerledikçe senaryosunu iyice tatlandırıyor: “Amerika’daki küresel Yahudi gücü, Trump’a giderayak bir darbe daha indirdi, önce Trump taraftarlarının Kongre’yi basmalarına göz yumarak sonra da Kongre önünde “Trump suçludur” pankartları taşıyan kitleleri toplayarak!

Biden’ın arkasındaki Yahudi gücü, medyası, yaşanan olayı “Trumpçı darbe girişimi” diye verdi. Trump tuzağa düşürüldüğünü anlamış olmalı ki, Biden’ın açıklamasından hemen sonra, “sakin ve barışçıl bir şekilde evlerimize dönünçağrısı yaptı.” cümlelerinden sonra insan içinden ‘keşke Trump’ın danışmanı Yusuf Kaplan olsaydı da Trump tuzağa düşmeseydi ve bu Yahudi oyunu son bulsaydı’ diye geçiriyor.

Kaplan’ın Yaptığı TCK216: Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama

Kaplan yazısında içinde bulunduğu komplo çukurundan 11 Eylül İkiz Kuleler komplo teorisini de çıkartıyor ve “Amerika’nın kenetlenmesini sağlamak için tezgâhlamıştı. 11 Eylülden sonra Amerika’da yeni bir din icat edildi: Amerika dini!” sözlerinden sonra müthiş finalle son dokunuşu yapıyor: “Trump, Amerika’yı Yahudi gücünün işgalinden ve boyunduruğundan kurtarmak için savaştı. Yahudilere büyük tavizler vermesi, onları teskin etmek içindi. O kadar büyük tavizler verdi ki, Yahudiler, Trump’ın tavizlerini alıp ceplerine koydular ama Trump’ın kafasına da silah dayamaktan çekinmediler! Vesselâm.

Büyük resmi gören ve gösteren Kaplan’ın akıl almaz teorilerini okumak aslında antisemitizm olmayan bir dünyada çok eğlenceli olurdu. Ancak Türkiye gibi Yahudi nefretinin yüksek olduğu, bu tür komplo teorilerinin hızla destek gördüğü bir ülkede antisemitizmi bilinçli olarak körükleyen Kaplan’ın yazılarına derhal son verilmeli ve kendisine TCK md. 216 uyarınca “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan dava açılmalıdır.