Afedersin Antisemit

#ABDdarbe ve #WashingtonDC Üzerinden Antisemit Mesajlar – Serdar Korucu

ABD’de Kongre binası Başkan Donald Trump yanlıları tarafından basıldı. Baskın sosyal medyada da geniş yer bulurken paylaşılan Twitter mesajları arasında antisemit içerikli olanlar da vardı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Washington DC’deki “Amerika’yı Kurtar” adlı mitinginin ardından tansiyon yükseldi. Mitingin sonrasında aralarında aşırı sağcı Trump destekçilerinin de bulunduğu bir grup, Seçilmiş Başkan Joe Biden’ın tescil oturumunun yapıldığı Kongre binasını bastı. Dünya medyası bu gelişmeyi ‘son dakika’ olarak duyurdu.

Donald Trump olayların çığrından çıkmasının ardından itidal çağrısında bulundu. Joe Biden yaşananları “kalkışma” olarak nitelendirdi. Güvenlik güçleri, Kongre binasındaki göstericileri dört saat sonra çıkartmayı başardı. ABD Kongresi’nde yaşananları anlatan görgü tanıkları, “Aklımıza 11 Eylül’de yaşadıklarımız geldi, birden bire camlar kırıldı herkes panikle etrafa kaçıştı” ifadelerini kullandı.

ABD Kongre binasında yaşananlar sosyal medyanın da gündemindeydi. Mesajlar arasında antisemit içerikli paylaşımlar da bulunuyordu.

1 comment on “#ABDdarbe ve #WashingtonDC Üzerinden Antisemit Mesajlar – Serdar Korucu

  1. […] teorileriyle bezeli yazısında sık sık Yahudilerin dünyayı yönettiği mitine sığınarak antisemitizmi körükleyecek temelsiz komplo teorileri […]

Comments are closed.