Afedersin Antisemit Haberler

Viyana’da bir Rabiye bıçaklı tehdit ve antisemit sözlü taciz

JTA haberine göre, Avusturya’nın başkenti Viyana’da kimliği belirsiz bir kadın, bir rabinin kipasını çalarak bıçakla tehdit etti.

Şüpheli 26 Kasım Perşembe günü olay yerinden kaçtı. Saldırı, şüphelinin Rabi’ye “Tüm Yahudileri katledin!” gibi antisemit sloganlar atmasından ve sözlü tacizinden kısa süre sonra gerçekleşti. Yoldan geçenlerinden de olaya müdahil olmadığı bildirildi.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz olayı kınadı ve üzüntüsünü Twitter üzerinden şöyle dile getirdi: “Bugün Viyana’da bir Hahama karşı gerçekleşen antisemit saldırıyı şiddetle kınıyorum. Antisemitizm ile kararlı bir şekilde savaşmalıyız ve Avusturya’daki Yahudi yaşamını güvenli kılmak için elimizden ne geliyorsa yapmalıyız. Çünkü Yahudisiz bir Avrupa, Avrupa değildir.”

Viyana’daki Yahudi cemaatini temsil eden başlıca kurum, 2020’nin ilk yarısında gerçekleşen sözlü saldırının 131’den, Antisemit mülk tahribatının 26’dan ve fiziksel saldırının da 3’ten az olmadığını tespit etti. Yaklaşık 8.000 Yahudi Avusturya’da ikamet ediyor.