Haberler

Kentucky Eyalet Polis Eğitiminde Hitler Alıntıları

ABD’nin Kentucky eyaletinin polis eğitim sunumunda Adolf Hitler’den farklı alıntıların kullandığı ortaya çıktı.

Yerel bir lise gazetesinin ortaya çıkardığı sunumda polislere ‘acımasız katiller’ olmaları salık veriliyor. Bu mesajı içeren slaytta Hitler’in Türkiye’de yaygınca okunan antisemit manifestosu Kavgam’dan şu alıntı yer alıyor: “başarının birinci ve temel şartı şiddet aralıksız ve düzenli kullanmaktır.”

Bunun dışında sunumda Hitler’den iki alıntıya daha yer verildi ve bir slaytta Nazi sloganı olan ‘Über Alles’ (En iyi) yer aldı. Hitler alıntıları Kavgam’ın Goodreads’ine ve başka sözlerine de link verdi. Sunumda genel olarak eğitilen polislerin olabildiğince şiddetli olması, olası tehditlere hızlıca tepki vermesi destekleniyor.

Tepkiler ve Sonuçlar

Nefret karşısı Yahudi kuruluş ADL sunumun kabul edilemez olduğunu söyledi. Kentucky Temsilcisi John Yarmuth bir Kentuckyli ve Yahudi olarak büyük rahatsızlık duyduğunu, bunu üreten insanların aramızda dolaştığını bilmenin ve halkı korumakla yükümlü polisler olduğunu bilmenin ne kadar sorunlu olduğunu söyledi. Eyalet Valisi Bashear önemli değişikliklerin hemen yapılacağını açıkladı. Eyalet devletinden bir sorumlu bu sunumun 2013’te kullanımdan çıkarıldığını söyledi ancak ne kadar süre kullandığını ve kaç polisin bu eğitimden geçtiğini açıklamayı reddetti. 8 Kasım’da Kentucky Eyalet polis yöneticisinin istifa edeceği açıklandı.