Haberler Holokost

Komplo teorileriyle savaşmak için İngiliz okullarına Holokost eğitimi kitapları dağıtılıyor

Jewish News’un haberine göre, UCL Holokost Eğitimi Merkezi uzmanları tarafından yazılan “Holokost’u Anlamak: Nasıl ve Neden Oldu?” adlı ders kitabının 30,000 ücretsiz kopyası 7 ve 9 yaşları devlet okulu öğretmenlerine gönderilecek. İngiltere’de yüzlerce okulun alacağı araştırma temelli bilgilendirici kitaplar, öğrencilerin kafasında oluşan yanlış algıları, komplo teorilerini ve mitleri silmeyi amaçlıyor.

(Kitabın kapak resmi ve resmi sayfası yukarıdaki linktedir.)

Kitabın ortak yazarlarından biri: “Öğretmenler, gençlerin online platformlarda maruz kaldığı Holokost inkarının, nefret söyleminin ve Antisemitizmin boyutlarından oldukça endişeli.” 1.000 İngiliz ortaokuluna dağıtılan kaynağın, öğretmenlerin ve ırkçılık karşıtı kampanyacıların giderek daha yaygın hale geldiği konusunda uyardığı bu “yıkıcı” etkilere karşı koyacağı umuluyor.

UCL Holokost Eğitimi Merkezi’nin yönetici müdürü ve ders kitabının ortak yazarı Profesör Stuart Foster, öğretmenlerin Holokost’u, öğretmesi zor bir konu olarak gördüklerini söyledi, çünkü çoğu kişi kendi eğitimini kendi sağlamış.

Profesör Foster PA haber ajansına şunları söyledi: “Google üzerinden ‘Holokost Eğitimi Ders Planları’ diye arama yaparsanız çok şey elde edersiniz ve bence öğretmenler neyin güvenilir olduğunu anlamakta zorluk çekiyorlar.” Okuldaki yetkili kadronun, Holokost hakkında yanlış bilgilere maruz kalan gençlerle zorlandıklarını ve öğretmenlerin, eğitim yoluyla bu tehlikeli etkilere karşı koymaları için yardım istekleri olduğunu da ekliyor Profesör Foster.

“Komplo teorilerine cazibe olduğunu düşünüyorum. Öğretmenlerin veya uzmanların size söylediklerini geri itme duygusuna yönelik bir tür çılgınca çekim var ve sosyal medyanın işleri daha da kötüleştirdiğini düşünüyorum.”

Irkçılık karşıtı ‘Hope Not Hate’ grubunun yaptığı bir anketin ardından 16 ila 24 yaş arasındakilerin % 15’inin, Holokost’un resmi açıklamasının bir yalan olduğu ve İkinci Dünya Savaşı sırasında Naziler tarafından öldürülen Yahudi halkının sayısının kasten abartıldığı ifadesine katıldıkları gözlemlendi.

Okul ve Kolej Liderleri Derneği’nin genel sekreteri Geoff Barton şunları söyledi: “Bu, gençleri olumsuz bir şekilde etkileyebilecek hatalı ve aşırılık yanlısı materyallerin çevrimiçi ortamda yıpratıcı dolaşımına karşı koymak zorunda kaldıkları bir zamanda okullar tarafından büyük ölçüde memnuniyetle karşılanacak bir girişimdir. Mitleri çürütmek ve bağnazlığın neden olduğu dehşeti göstermek için kullanılabilecek güvenilir bir bilgi kaynağına sahip olmamız bu konuda hayati önem taşıyor. “