Afedersin Antisemit Haberler

Misvak’tan Yine Antisemit Karikatür

6 Kasım’da Misvak dergisi ABD seçimiyle ilgili komplo teorilerini destekleyen antisemit bir karikatür paylaştı. Muhafazakar dergi daha önce de benzer antisemit karikatürler yayınlamıştı.

Karikatürde Amerikan başkanı adaylarından kim kazanırsa kazansın takım elbiseli, uzun burunlu adamların kontrolde olacağını söylüyor. Bu komplo figürlerinin şöminesinde Yahudilerin bir simgesi olan menora ve üstünde ‘İlluminati’ komplo teorilerinin simgesi olan gözlü piramit bulunuyor.

Aynı tarzdaki önceki bir antisemit karikatürde ‘uzun Yahudi burnu,’ ‘fötr şapka‘ ve şöminenin üzerinde duran 7 kollu şamdan yani, menora gibi öğelerle komploların arkasında Yahudilerin olduğunun altını çizmişti. Atatürk karşıtlığı sebebiyle çok tepki çeken bu karikatür kaldırılmıştı.

2019 Ekim’inde bu antisemit karikatürleri çizen Miralay lakaplı kişinin İBB’de çalıştığı ve işine son verildiği kamuoyuna açıklanmıştı. Antisemit, ırkçı ve cinsiyetçi karikatürleriyle bilinen çizer Misvak’ta nefret içeriği üretmeye devam ediyor.

Bundan bir hafta kadar önce Azerbaycan-Ermenistan arasında süren savaşı konu alan, aynı çizer Miralay’a ait bir karikatürde Ermenileri köpeğe benzetilmişti.

1 comment on “Misvak’tan Yine Antisemit Karikatür

  1. […] karikatür Misvak’ın ilk antisemit yayını değil. Daha önce de dergi menora sembolü üzerinden Yahudileri komplo ile ilişkilendiren karikatürler […]

Comments are closed.