Haberler

Holokost inkarı Facebook’un ardından Twitter’da da yasaklanmaya hazırlanıyor

Bir süredir tartışması süren ve ifade özgürlüğü çerçevesinde askıya kaldırılan Facebook’un nefret söylemi politikası güncellendi.

Facebook, basına yaptığı açıklamada, artan antisemitizmin kararlarında etkili olduğunu ve bundan böyle soykırımı reddeden veya çarpıtan içerikleri yasaklayacaklarını açıkladılar.

Yeni düzende insanlar Facebook üzerinden “Holokost” araması yaptıklarında, doğru bilgiyi edinmeleri için yetkili kaynaklara yönlendirilecekler. Facebook’un kurucu CEO’su Mark Zuckerberg, yaptığı paylaşımda hangi tarz içeriğin nefret söylemi dahilinde olduğunun bazen açık olmadığını ama günümüz dünyasını göz önünde bulundurarak bu kararın dengeli ve yerinde olduğunu da belirtiyor.

Facebook’un kurucu CEO’su Mark Zuckerberg’in alınan karar hakkındaki paylaşımı:

Facebook, sektördeki güçlü pozisyonu ile diğer sosyal medya devlerine de örnek olmuş olacak ki; Twitter da Holokost inkarı ve antisemitizm içeren içerikleri yasaklama kararı aldı.

Twitter sözcüsü Bloomberg’e şu sözlerde bulundu: “Antisemitizmi şiddetle kınıyoruz ve nefret dolu davranışların bizim platformumuzda yeri yok.