Afedersin Antisemit Haberler

Graz Yahudi Toplumu Başkanına Saldırı

Graz Yahudi toplumu başkanı Elie Rosen 22 Ağustos Cumartesi akşamüzeri kimliği bilinmeyen bir kişi tarafınca tahta bir sopa ile saldırıya uğradı. Graz Yahudi toplumunun sözcüsü Brigitte Wimmer, saldırının gerçekleştiği anda Rosen’ın arabasıyla Yahudi toplum merkezine girmeye çalıştığını bildirdi.

Arabayla giriş yapmaya çalışan Rosen, yanlarına yaklaşan bisikletli ve beyzbol şapkalı bir adamın elinde taş da gördüğünü belirtti. Rosen saldırganı fark edince apar topar arabasına geri döndüğünü ve saldırganın elindeki beyzbol sopasıyla arabaya saldırdığını anlattı.

Graz Sinagogu geçtiğimiz hafta iki defa vandal saldırıların da hedefi olmuş, sinagogun duvarlarına antisemit grafitiler çizilmişti. Güvenlik kameralarından, çarşamba günü sinagogun duvarına ‘Özgür Filistin’ yazan şüphelinin, cumartesi akşamı Rosen’a saldıran kişi olabileceği anlaşıldı.

Rosen’ın Wiener Zeitung’a verdiği demece göre, Graz’daki Yahudi toplumu çoğunlukla anti-Israel solcu antisemitizmine mazur kalıyor. Bu sebeple kendisine gerçekleşen saldırının ekstrem sağ hareketten ziyade ekstrem sol hareketten geldiğini düşünüyor.