Göze Çarpanlar Haberler

Hrant Dink Vakfı’na tehdide 26 yıl hapis istemi

Kaynak: BirGün

Hrant Dink Vakfı’na tehdit soruşturmasında iddianame hazırlandı. Hüseyin A. hakkında tehdit suçundan 26 yıl 3 aya kadar, Ersin Başkan hakkında ise 8 yıl 9 aya kadar hapis cezası istendi

Uluslararası Hrant Dink Vakfı’na elektronik posta yoluyla tehdit ettikleri iddiasıyla tutuklanan şüpheliler Hüseyin A. ve Ersin Başkan hakkında “Zincirleme şekilde imzasız mektupla veya özel işaretlerle tehdit” suçundan iddianame düzenlendi.

Şüphelilerden Hüseyin A.’nın üç kez tehdit olayı gerçekleştirdiği gerekçesiyle 7,5 yıldan 26 yıl 3 aya kadar hapsi istenirken, Ersin Başkan’ın e-posta ile bir kez tehdit eylemi gerçekleştirmesi nedeniyle 2,5 yıldan 8 yıl 9 aya kadar hapsi talep edildi. Şüpheliler, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

NE OLMUŞTU?

Hrant Dink Vakfı, kendilerine gönderilen e-postalar aracılığıyla Rakel Dink ve vakıf avukatlarının ölümle tehdit edildiğini duyurmuştu. Vakfın açıklamasına göre “Bir gece ansızın gelebiliriz” ifadelerinin de yer aldığı tehdit mesajlarında kendilerinden ülkeyi terk etmeleri istenmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, vakfa yönelik tehdit içeren elektronik posta ile ilgili resen soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında tehdit e-maili atan kişi Konya’da yakalanıp İstanbul’a getirilmişti. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Hrant Dink Vakfı avukatlarından Fethiye Çetin, “Olay yetkililerin açıkladığı gibi münferit bir hadise değil” diyerek ikinci kez tehdit mesajları aldıklarını açıklamıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Hrant Dink Vakfı’na ikinci kez tehdit mesajı gönderilmesine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınıp adliyeye getirilen şüpheli Ersin Başkan, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanmıştı.