Haberler

Hrant Dink Vakfı’nı tehdit eden şüpheli Hüseyin A. gözaltına alındı

Agos gazetesine göre, Hrant Dink Vakfı avukatına ve Rakel Dink’e e-mail ile ölüm tehdidi gönderilmesine ilişkin soruşturmada bir kişi Konya Selçuk’ta yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli İstanbul’a getirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ın konuyla ilgili açıklamasında gereken tüm araştırmanın titizlikle yürütülerek şüpheli veya şüphelilerin tespitine çalışılması ve ilgili elektronik postanın incelenmesi talimatı verildiğini belirtti.

Yapılan araştırma sonucunda Rakel Dink’e ve Hrant Dink Vakfı’na e-mail aracılığıyla tehdit mesajı gönderen kişinin 25 yaşındaki Hüseyin A. olduğu belirlendi. Şüphelinin kasten yaralama, tehdit ve hakaret suçlarından adli sicili olduğu tespit edildi. 

Milliyet Gazetesi’ne göre, Konya Emniyet Müdürlüğü tarafından ilk sorgusu yapılan şüpheli Hüseyin A.’nın, tehdit içerikli e-postayı kendisinin attığını kabul ederek pişman olduğunu söylediği ortaya çıktı.

Şüphelinin ilk ifadesinde, “İnternetten tanıştığım Azerbaycan uyruklu kız arkadaşımın Karabağ’da Ermenilerle alakalı anlattıklarından etkilenerek böyle bir şey yaptım. Bir de Ermeni Kilisesi’ni aradım ancak telefonuma bakan olmadı” dediği öğrenildi.

Polis tarafından, vakfın çevresine ve tehdit edilen Rakel Dink ve avukatına koruma sağlanması için karar alındı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu  “Kuzguncuk’ta kilisenin haçını kıran provokatör 24 saatte, Hrant Dink Vakfı’na tehdit maili atan provokatör hemen yakalandı. Provokasyona izin vermeyiz! Türk Polisine güvenin” ifadelerini kullandı.