Haberler

Hrant Dink Vakfı’na Ölüm Tehdidi

Hrant Dink Vakfı 29 Mayıs’ta tehditlerle ilgili bir kamuoyu açıklamasında bulundu. Açıklamaya göre vakıf, katledilen Hrant Dink’in eşi Rakel Dink ve vakfın avukatı ölümle tehdit ediliyor. Tehditlerin 27-28 Mayıs’ta alındığı söylendi. Açıklamaya göre:

Hrant Dink’in 19 Ocak 2007’de resmi kurumların bilgisi dahilinde, herkesin gözü önünde öldürülmesinden önce de duymaya aşina olduğumuz ve bugünlerde marifet sayarak kimi çevrelerce sıkça tekrarlanan “Bir gece ansızın gelebiliriz” sloganını da içeren tehdit, Hrant Dink Vakfı’nı “kardeş masalları” anlatmakla itham ediyor, ülkeyi terk etmemizi talep ediyor, Rakel Dink’i ve avukatımızı ölümle tehdit ediyor.

9 Mayıs’ta bir saldırgan Bakırköy’de Ermeni kilisesinin yakmaya çalışılmış bu hafta ise başka bir saldırgan Kuzguncuk Ermeni kilisesinin kapısındaki haçı kırıp çalmıştı. Bu nefret olaylarının ardından gelen tehditler ciddi bir korku yaratmıştır.

Twitter’dan yapılan paylaşımda Hrant Dink Vakfı bu ayki nefret olaylarına da dikkat çekerek şöyle dedi:

Son dönemde yükseltilen nefret dili ve oluşturulan iklimin ciddiyetini vurgulamak, yetkililere sorumluluklarını hatırlatmak için bu duyuruyu yapmanın görevimiz olduğu kanaatindeyiz.

Açıklama üzerine birçok kişi ve kurumdan Hrant Dink Vakfı’nın korunması için destek açıklamaları yapıldı. Ermeni aktivist kolektifi Nor Zartonk şu aşağıdaki açıklamayı yaptı ve ekledi: Öfkeliyiz. Bu ülkede eşit ve adalet içerisinde bir arada yaşamak istiyoruz ve bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok.

Agos gazetesinin haberine göre Uluslararası Af Örgütü de soruşturma ve koruma çağrısında bulundu. HDP Milletvekilleri Garo Paylan ve Tuma Çelik de benzer açıklamalar yaptı.

Güncelleme: Bu haber destek mesajları eklenerek güncellenmiştir.