Afedersin Antisemit Haberler

FBI: Irkçılar Hastalığı Yahudilere Bulaştıracak

ABC News’un haberine göre Neo-Nazi ve beyaz üstünlükçü internet gruplarında yeni koronavirüs (COVID19) hastalığını Yahudilere bulaştırma planları yapılıyor. Bu planlardan haberdar olan FBI yerel polis ekiplerine bilgilendirmede bulundu.

Perşembe günü yollanan uyarıya göre ırkçı gruplar internet üzerinden nasıl hasta olan üyelerin Yahudilere vücut sıvılarıyla hastalığı bulaştıracağını tartışıyor. Forumlarda Yahudilerin “toplandığı herhangi bir yere, marketler, siyasi ofisler, işyerleri ve ibadethanelere” gidilmesi gerektiği söyleniyor.

Nefret karşıtı Yahudi kuruluş ADL’ye göre bu komplo teorileri ve planlar daha çok ana akımın dışındaki, hiç içerik kuralı olmayan Telegram, Gab, ve 4chan gibi sosyal medya ortamlarında yayılıyor. Bazı ırkçı kullanıcılar Yahudilerin koronavirüsten ölmesini kutlarken bazıları hastalığın özellikle Afrika’da beyaz olmayan ülkelere yayılmasını, LGBTQ insanları ortadan kaldırmasını veya ‘komünistleri’ öldürmesini umut ediyor.

Bu planlar benzer grupların yaydığı ‘Koronavirüsü Yahudiler icad etti’ komplo teorisiyle beraber ilerliyor. Benzer komplolar Türkiye’de de baş gösterdi.