Afedersin Antisemit Arşiv Haberler

ABD ve İngiltere’de antisemit saldırılar

Hafta sonu ABD ve İngiltere’den art arda antisemit saldırı haberleri geldi. İngiltere’de sinagoga antisemit yazılama yapılırken New York’ta Hanuka kutlaması sırasında bir Ravın evinin önünde döner bıçağı ile saldırı geçekleşti. Hasidik cemaat üyelerinin Hanuka’nın yedinci gecesi dolayısıyla bir araya geldiği akşamda Ravın evinde yaşlılar ve çocuklar da yer alıyordu. İçeride en az 100 kişinin bulunduğu belirtilirken içeriye girmeye çalışan saldırganın kapıların kapatılması üzerine içeriye ulaşamadığı belirtildi.

Grafton E. Thomas adındaki saldırgan saldırıdan sonra tutuklandı. Mahkemeye beyaz bir tulum giydirilerek getirilen Thomas’ın 2001’den beri en az yedi kere tutuklandığı belirtildi.

İkisi ağır beş kişinin yaralandığı bıçaklı saldırı, New York’ta geçtiğimiz üç hafta içerisinde meydana gelen 13. antisemit saldırı oldu. CNN’de yer alan habere göre ise geçtiğimiz hafta her gün Yahudiler’e yönelik antisemit saldırı gerçekleşti.

En son gerçekleşen bıçaklı saldırının ardından yapılan basın açıklamasında yaralıların tedavisinin yapıldığını, kafasından yaralanan bir mağdurun ise durumunun kritik olduğu ifade edildi.

Trump’ın seçildiği günden bugüne antisemit saldırıların aşırı derecede artış gösterdiği ABD’de birçok can kaybı ve yaralanma olayı gerçekleşirken Trump Twitter’dan: “Hanuka’nın 7. gecesinde Monsey, New York’ta gerçekleşen antisemit saldırı korkunç. Hepimiz bir araya gelmeli, yüzleşmeli ve antisemitizmin şeytani köklerini kurutmak için mücadele etmeliyiz.” dedi.

Saldırıdan sonra Ortodoks Yahudiler’in New York, Rockland County’de açık bir şekilde ağır silahlar taşıdığı görüldü.

https://twitter.com/Breaking911/status/1211395543982886912

İngiltere, Londra’da ise sinagoga, restoranlara ve dükkanlara kırmızı sprey boya ile Magen David (Davut Yıldızı) çizilip altına 9 11 yazıldı. 11 Eylül tarihinde ABD’de İkiz Kuleler’e yapılan saldırıda Yahudiler’in rolü olduğunu söyleyen antisemit komplo teorilerine gönderme yapılan yazılama şehrin kuzeyinde birçok yerde görülürken yazılamayı yapan kişi veya kişilerin henüz yakalanmadığı bildirildi.