Afedersin Antisemit Arşiv Makaleler

TRT1: Yahudi Tarihi Gizemli, Kehanetlere İnanıyorlar

Antisemitizm saçmalığın sunucusu Pelin Çift

TRT1’de yayın yapan Gündem Ötesi adlı program 26 Kasım’da paylaştığı reklama göre ‘Yahudilerin gizli tarihini’ konu almış. Pelin Çift’in sunduğu programın reklamı önce masumca Etiyopya Yahudileri neden kayıp kabile kabul ediliyor diye sorduktan sonra ansızın korkutucu, esrarengiz, hatta uğursuz bir müzik çalmaya başlıyor. Nedense Türkiye medyasında ‘Yahudi’ kelimesinin böyle bir sese tekabül etmesi şaşırtıcı değil.

Gerekli hissi almak için lütfen videoyu izleyiniz

Dış ses heyecanla ‘İsrail’e ve Siyonizm’e karşı olan Yahudiler kimler?’ diye soruyor. Tahminen cevabın aşırı dinci Haredi Yahudiler ve komünistler olduğunu öğrenmek TRT1 izleyicisini tatmin etmeyecektir. Bunu takiben aynı müziğin eşliğinde anlamsız mağara ve mum görüntüleri ekrana geliyor. Bunları söylerken ekrandan geçen görüntülerin birinde haçı açıkça belli olan bir kilisenin olması ciddiyeti hiç de bozmuyor.

Yahudilerin gizemli tarihine ve inandıkları kehanetlere nasıl bağlandığı canlı yayında açıklanacak olan kilise

Ardından dış ses programdaki diğer konu olan ‘İnançlarına göre hangi kehanetlere inanıyorlar?’ diyerek asıl vurucu soruyu soruyor. Ömür boyu Yahudi olanların bile aklını karıştıran bu ‘kehanetlerin’ neler olduğunu öğrenmek yalnızca Gündem Ötesi izleyicilerine mahsus.

Gayet uygun bir şekilde bu antisemit program kendisi de antisemit olan Payitaht’ı takiben gece 00:15’te yayınlanıyor. Yahudilerin sırlarını öğrenmek için gece geç ayakta olmak gerekiyor.

Hepimizin vergileri ile fonlanan TRT1 programlarının böyle antisemit bir saçmalık üretmesine en uygun cevap Türkiye Yahudi Toplumu eşbakanı İshak İbrahimzadeh’nin verdiğidir: Pasensya! (Ladino’da sabır)