Afedersin Antisemit Arşiv Haberler

New York’ta Ortodoks Yahudilere Saldırılar Artarak Devam Ediyor

JTA’nın haberine göre 20 Kasım’da Ortodoks Yahudilerin yoğun olarak yaşadığı Rockland County bölgesindeki Spring Valley kasabasında Yahudi bir adam sabah duası için sinagoga giderken defalarca bıçaklandı.

Toshnad Heichel Torah Utfila sinagoguna giden adama saldırgan (veya saldırganlar) arabadan inip önce dövdüler ardından bıçakladılar. Yerel bir habere göre saldırılan adam dört çocuk babası 29 yaşında bir öğretmendi.

Sabah 5:30 gibi gerçekleşen olayın nefret suçu olup olmadığına hala kesin bir karar verilmedi.

100 bin Yahudi’nin yaşadığı Rockland County’de son zamanlarda antisemit olaylar artışta. New York Times’a göre bazı (Yahudi olmayan) sakinler bölgede artan Ortodoks Yahudi nüfustan rahatsız olduklarını söylüyor ve şikayette bulunuyorlar. Bu olaylar bazı yerellerin antisemit olduklarını gösterdi. Bu ortamda bölgede kampanya yapan Cumhuriyetçi Parti bir reklamında Ortodoks Yahudileri ‘evimizi’ ele geçirmekle suçladı ancak Yahudi nefreti içerdiği eleştirilerinden sonra reklamı kaldırdılar.

Vali Cuomo dahil olmak üzere birçok New York eyalet yetkilisi saldırıyı antisemit olarak kınadı ve Eyalet Nefret Suçu Ünitesi’ni göreve sevk etti.