Afedersin Antisemit Arşiv Göze Çarpanlar Haberler

Danimarka’da Yahudi Mezarlığına Boyalı Saldırı

Danimarka’da bir Yahudi mezarlığındaki 80 mezar taşına boyalı saldırı düzenlendi.

Kaynak: Yalcin Ademoglu / Euronews

Konu hakkında soruşturma başlatan polis ülkenin batısında Randers’teki mezarlıkta kimi taşların devrildiğini, kimilerinin üzerine yeşil renkli boya döküldüğünü açıkladı. Taşların üzerinde sembol ya da yazıya rastlanmadığını belirten yetkililer saldırının gerçekleşme tarihinin de henüz tespit edilemediğini açıkladı.

Başkent Kopenhag’dan sonra en büyük Yahudi nüfusa sahip Randers’teki mezarlık XIX. yüzyıldan beri kullanılıyor. Danimarka’da şu anda 6 bin civarında Yahudi yaşıyor.

2015’te 22 yaşındaki Filistin asıllı bir Danirmarka vatandaşı önce ifade özgürlüğü panelinin gerçekleştiği bir konferansa ardından da Kopenhag Sinagogu’na silahlı saldırı düzenlemiş olaylarda toplam iki kişi hayatını kaybetmişti.

2 comments on “Danimarka’da Yahudi Mezarlığına Boyalı Saldırı

  1. […] daha önce Avlaremoz’da çok gündeme getirdik. ABD’nin Nebraska eyaletinde, Danimarka’da, Yunanistan’ın farklı şehirlerinde, Fransa’da, Türkiye’de Antakya’da, […]

  2. […] daha önce Avlaremoz’da çok gündeme getirdik. ABD’nin Nebraska eyaletinde, Danimarka’da, Yunanistan’ın farklı şehirlerinde, Fransa’da, […]

Comments are closed.