Arşiv Haberler

Maccabi Oyunları’nda Türkiye’den sporcular çok sayıda madalya kazandı

Görsel: Milliyet

Tüm dünyadan amatör Yahudi sporcunun katıldığı, dört yılda bir düzenlenen spor müsabakalarının 15.’sinin Budapeşte’de gerçekleştiği Maccabi Oyunları’na Türkiye’den katılan sporcular voleybolda 1, teniste 2 atın, 3 gümüş, 4 bronz madalya kazanırken yüzmede 1 gümüş ve 2 bronz madalya, basketbolda ise 1 gümüş ve 1 madalya kazanandılar.

Türkiye’den ilk defa bir kadın voleybol takımı kurulduğunu ifade eden takımın menajeri Dorit Toledo “Türkiye’den ilk defa bir voleybol takımı kurduk. Koçumuzun yönlendirmeleri sayesinde maçın seyrini değiştirdik. Kazanacağımıza inanarak çıktığımız maçların hepsinden 6 galibiyet alarak mucize gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı.

Çift erkekler tenis turnuvasında altın madalya kazanan Semi Natan ise Jes Sisa arkadaşıyla birlikte altın madalya kazanmanın gururunu yaşadığını ifade ederken “Budapeşte’de Türk bayrağını başarıyla temsil ettiklerini ve Budapeşte semâlarının İstiklal Marşı ile inlemesinin mutululuk yaşattığını” dile getirdi.

Avrupa’da ilk Maccabi Oyunları 1929 yılında Prag’da gerçekleşmiş ve bir yıl sonra Antwerp’de tekrar edilmişti. Nazilerin yükselişi ve İkinci Dünya Savaşı dolayısıyla 30 yıl boyunca gerçekleşemeyen Maccabi oyunları savaştan sonra ilk kez 1959 yılında Kopenhag’ta düzenlenmişti.