Arşiv Göze Çarpanlar

İstanbul’da Saldırıya Uğrayan Aile Ermenistan’a Taşınıyor

Samatya’da Mayıs ayı sonunda saldırıya uğrayan Ermenistanlı aile, Türkiye’den ayrılacaklarını açıkladı. Saldırganlar, kaçarken “Bu başlangıç” demişti.

Kaynak: bianet

İstanbul Ermeni Patrikhanesi Samatya’da Ermeni bir aileye karşı düzenlenen saldırıyı kınadığını açıklamıştı. Son günlerde Patrik vekili Aram Ateşyan saldırıya uğrayan Ermenistan’lı ailesini ziyaret etmişti.

Aileye Patrikhane’nin desteklemeye hazır olduğunu ifade eden Ateşyan suçluların bir an önce ortaya çıkması ve cezalandırılması konusunda süreci dikkatle takip edeceklerini ve mümkün olan her şeyi yapacaklarını vurgulamıştı.

“Korku ortamı” sebebiyle

Ermenistan Haber Ajansı’nın haberine göre Ermenistanlı aile “yaşadıkları korku ortamı” sebibiyle Ermenistan’a geri döneceklerini açıkladı.

Şu an onlar Samatya’daki evi terk etmişler ve tanıdıkların yanında kalıyorlar.

Ne olmuştu? 

31 Mayıs sabah saatlerinde gerçekleşti. Ermenistanlı Arpine T., eşi Sarkis T.’nin evden çıkmasından kısa bir süre sonra zilin çalması üzerine kapıyı açtı.

Kimliği belirsiz ve maskeli iki kişi Arpine T.’yi bıçakla yaraladı. Maskeli şahısların kaçarken “Bu başlangıç” dedikleri öğrenildi.

Sargis ve Arpine Tumanyanların iki küçük çocuğu da var.

*Kaynak: Ermenistan Haber Ajansı.