Arşiv Haberler

Garo Paylan 13 yaşındaki Ermeni çocuğa canlı yayında Kelime-i Şehadet getirtilmesinin ardından suç duyurusunda bulunacağını açıkladı

13 yaşındaki Ermeni çocuğa canlı yayında Kelime-i Şehadet getirtildi. Anne olaya tepkili, milletvekili Garo Paylan ise suç duyurunda bulunacak.

Nihat Hatipoğlu, 13 yaşındaki çocuğun, annesinin izni ile programa çıktığını iddia edip, çocuğa canlı yayında Kelime-i Şehadet getirtti. Arthur’un Müslüman olmak istediği ve programa annesinin izni ile çıktığı belirtilirken, anne bu iddiaları yalanladı.

13 yaşındaki çocuğun canlı yayında Müslümanlaştırılmasının çocuk istismarı olduğunu belirten HDP milletvekili Garo Paylan, “Nihat Hatipoğlu’nun istismar ettiği Arthur’un annesi ile görüştüm. 13 yaşındaki oğlunun kendisinin onayı olmadan programda ekrana çıkarıldığını söyledi. Çocuk istismarı yapan program hakkında yarın RTÜK’e ve savcılığa suç duyurusunda bulunacağım.” açıklamasını sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Konuya ilişkin Ali Duran Topuz ise gazete duvar’da “Soykırım Devam ediyor hâlâ” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazıda Uluslararası Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi’nin ikinci maddesi’ne değinerek
“(…) aşağıdaki fiillerden her biri soykırım suçunu oluşturur:
(…)
e) Gruba mensup çocukları zorla başka gruba nakletmek.”
Zor ne demek? Kafasına silah dayamak mı? Reşit olmayan bir çocuğu, yanında yöresinde “velisi” yokken, onlarca kişinin önünde, kameralar eşliğinde kökenlerinden koparmakta zor yok mu?” ifadelerine yer verdi.