Arşiv Haberler

200 Yahudi, İşçi Partisi ve Corbyn’e destek mektubu yayımladı

Görsel: Jewish Voice for Labour

İngiltere’de geçen hafta 8 milletvekili, ana muhalafetteki İşçi Partisi’nden Corbyn’in “aşırı solcu” olmasını, partinin Brexit tutumunu ve parti içinde yaşanan antisemit olaylara yeterince tepki verilmemesini gerekçe göstererek istifa etmişti.

İstifaların ardından 20 Şubat’ta, İşçi Partisi’ne üye ve İşçi Partisi’ne destek olan 200 Yahudi The Guardian’a mektup yolladılar. Yayımlanan mektupta istifalarla birlikte sunulan antisemitizm iddialarına karşı çıkıldı. Mektupta ayrıca Jeremy Corbyn’in ömrü boyunca ırkçılık karşıtı mücadelelerin inşacısı olduğu ifade edildi ve Corbyn’in antisemitizme karşı mücadelede önemli bir müttefik olduğu belirtildi.

Mektupta imzası bulunanlar arasında yönetmen Mike Leigh, yazar ve yayıncı Michael Rosen, yazar Gillian Slovo ve 93 yaşında olan Nazi Almanyası’ndan çocuk yaşta kaçan Holokost Kurtulanı Walter Wolfgang gibi isimler de bulunuyor.

The Guardian’da yayımlanan mektupta, “Popülist sağ partilerin büyümesinin, ırkçılık, İslamofobi ve antisemitizme cesaret vermesinden” endişeli olduklarını belirten imzacılar İşçi Partisi’nin İsrail hakkındaki ifade özgülüğü ve Filistinlilerin hakları hakkındaki tutumunu memnuniyetle karşıladıklarını ifade ettiler.

Mektuba ve imzacı listesine Jewish Voice for Labour sitesinden ulaşılabilir.

1 comment on “200 Yahudi, İşçi Partisi ve Corbyn’e destek mektubu yayımladı

  1. […] boyunca konu üzerine çok konuşulmuş ve birçok Yahudi figür Corbyn’i destekleyen bir açıklamada bulunmuştu. Bir grup milletvekili ise antisemitizmi sebep göstererek partiden istifa etmişti; […]

Comments are closed.