Arşiv Haberler

#WeRemember Hashtag’i ile Fotoğraf Paylaşıyoruz

Birleşmiş Milletler tarafından Uluslararası Holokost Anma Günü olarak belirlenen 27 Ocak öncesi, Dünya Yahudi Kongresi (World Jewish Congress) geçtiğimiz senelerde olduğu gibi WeRemember tabelasıyla çekilen ve #WeRemember hashtag’iyle Facebook, Twitter ve Instagram’da paylaşılacak fotoğrafların 24-27 Ocak arasında Auschwitz – Birkenau’da gösterileceğini duyurdu.

Dünya Yahudi Kongresi; bu kampanyanın Dünya’nın en büyük Holokost hatırlama etkinliği olduğunun altı çizerken kampanyaya 2018 senesinde 50 ülkeden ve 24 farklı dilden katılım olduğunu duyurdu. Geçtiğimiz sene paylaşılan fotoğraflarla sosyal medya, televizyon, gazete ve radyo aracılığıyla 155 farklı ülkeden 650 milyon kişinin bu fotoğraflara maruz kaldığını belirtti.

Dünya Yahudi Kongresi artık 2019 senesinde #WeRemember kampanyasının gerçek bir akıma dönüştüğünü ve amaçlarının dünyaya Holokost’u ve antisemitizm ve zenofobinin tehlikesini öğretmek olduğunu belirtiyor.

Kampanyaya Siz de Katılın!

Neden? 

2019’da Holokost’u hatırlamalıyız. Antisemitizm dünya çapında hızla yeniden artıyor, Holokost’a şahit olmuş Survivor’lar (Kurtulanlar) her geçen gün azalıyor, Holokost’un yaşanmış olduğu gerçeği kimi kesimler tarafından reddedilmeye devam ediyor ve tüm bu sebeplerle gelecek nesilleri eğitmemiz gerekiyor.

Nasıl?

Kendi resminizi veya grubunuzun fotoğrafını üzerinde “We Remember” veya başka bir dilde “Hatırlıyoruz” anlamına gelen başka bir cümlenin yazdığı tabelayı/kağıdı/kartonu tutarak çekin ve bu fotoğrafı Facebook, Twitter ve/veya Instagram hesaplarından #WeRemember hashtagiyle paylaşın. Veya fotoğrafı [email protected] adresine e-posta olarak gönderin.

Ne Zaman?

Kampanya 6 Ocak 2019 Pazar günü başlıyor. Paylaşılan fotoğraflar 24-27 Ocak arasında fotoğraflar Auschwitz – Birkenau’da yayınlanacak. Tüm fotoğrafları canlı olarak internet sitesi üzerinden izlemek mümkün olacak.

Bilgi

Daha fazla bilgi için wjc.weremember.org sitesini ziyaret edin veya [email protected] ile iletişime geçin.