Afedersin Antisemit Arşiv Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gençlere Yahudi Gibi Olmama Tavsiyesinde Bulundu

Bugün Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Olağan Genel Kurulu’nda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gençlere birtakım tavsiyelerde bulundu.

Bunlardan en dikkat çekeni ise Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ahlâkı güzel insan her yaşta güzeldir. Sözlerin tatlı, tavırların zarif olsun. Yere düşen düşmanını tekmeleme, sen İsrail’deki Yahudi değilsin. Zira onlar bırak erkeği kadını, çocuğu bile tekmelerler. Biz Müslüman’a ne yakışır Ali Cenaplık yakışır. Biz mağdur mazlum durumunda olana tekme atmayız. Karşımıza yiğitsen dik olarak gel haddini bildirelim deriz.” sözleri oldu.

Neden antisemit? 

Erdoğan “Ahlâkı güzel insan her yaşta güzeldir. Sözlerin tatlı, tavırların zarif olsun. Yere düşen düşmanını tekmeleme, sen İsrail’deki Yahudi değilsin. Zira onlar bırak erkeği kadını, çocuğu bile tekmelerler” sözleriyle bir toplumu tamamıyla şiddet yanlısı ilan etmiştir. Şiddet bir etnik grubun tekelinde olmadığı gibi, tekil şiddet örnekleri bir halka genellenemez. Her toplumun içinde şiddet yanlıları ve karşıtları bulunur. Ayrıca çocuklara yönelik şiddet, tıpkı iğneli fıçı ve kan iftirası gibi geleneksel antisemit retoriklerden birisidir.

3 comments on “Cumhurbaşkanı Erdoğan Gençlere Yahudi Gibi Olmama Tavsiyesinde Bulundu

  1. […] veren, bizi kucaklayan başkanımız daha Aralık ayında katıldığı bir konferansta gençlere Yahudi gibi olmama tavsiyesinde bulunmuştu. Pek çok zaman, sevmediği kişilerin Yahudi olduklarını özellikle vurgulamış, […]

  2. […] veren, bizi kucaklayan başkanımız daha Aralık ayında katıldığı bir konferansta gençlere Yahudi gibi olmama tavsiyesinde bulunmuştu. Pek çok zaman, sevmediği kişilerin Yahudi […]

Comments are closed.