Afedersin Antisemit Arşiv Haberler

Belçika’da futbol taraftarlarından antisemit tezahürat:“En iyi Yahudiler yanar”

Olivier Matthys/AP Photo

Belçika medyasının bildirdiğine göre Brüj’de oynanan maçta taraftarlar Yahudileri yakmakla ilgili tezahüratta bulundular.

Haaretz’te yer alan habere göre, La Derniere Heure’nin yayımladığı 26 Ağustos tarihli görüntülerde lokal bir takımın düzinelerce taraftarlarının Brükselli Anderlecht takımına karşı elde edilen galibiyetten sonra Flamanca “Babam komandolardandı, annem SS’lerdendi, beraber olup Yahudileri yaktılar, çünkü en iyi Yahudiler yanar” tezahüratını yaptığı görüldü.

Bu tezahüratın Hollanda ve Belçika’da yapıldığına dair ilk bilgi 2015’te medyada tarafından kamuoyuyla paylaşılmıştı. Taraftarların karşı takım taraftarlarına yönelik yapılan bu tezahüratın karşı taraf takımının Yahudi geçmişi olduğu düşünüldüğünde yapıldığı bilgisi verildi.

Brüj’lü futbol kulübü “Bu davranışı şiddetle kınıyoruz.” açıklamasında bulundu ve bir takım taraftarların kimliklerinin tespit edildiğini, onların Jan Breydel Stadyumu’na girişinin yasaklandığını ifade etti.

Antwerp’teki Joods Actueel Jewish dergisinin baş editörü Michael Freilich, Holokost kurbanlarının fotoğrafları ile birlikte stadyuma gitti ve kulüp başkanlarından bu fotoğrafları taraftarlarla paylaşmasını istedi. Freilich, “her zaman mazeretlerin olduğunu, ancak bu durumun kabul edilemez olduğunu” söyledi.

Avrupa Yahudi Kongresi ise yerel ve uluslararası futbol otoritelerine “antisemit tacizlere karşı daha katı tedbirler alınması ve daha sert cezaların uygulanması” çağrısında bulundu.

 

Bu haber, Haaretz’te yer alan 21 Aralık tarihli haberden derlenmiştir.