Arşiv Haberler

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Gülnur Aybet’e “Macar Yahudisi Soros” sorusu

BBC’de yayımlanan HARDTalk programına konuk olan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur Aybet program sunucusu Stephen Sackur’un sorularını yanıtladı. Sackur, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Macar Yahudisi George Soros” ifadesini de gündeme getirdi. Aybet, “Soros ünlü biri değil mi? Yahudi olmadığını söyleyebilir misin?” cevabını verdi.

Konuya ilişkin Sackur ile Aybet arasındaki soru-cevap şu şekilde gerçekleşti: (Kaynak: BBC Türkçe)

“Soru: Yalnızca işleyiş değil, bir tavır da söz konusu.Sizin patronunuz, Cumhurbaşkanı’nın, Osman Kavala için “Arkasında o ünlü Macar Yahudi George Soros var” dediğinde ne hissettiniz?

Ama Soros tarafından destekleniyor, öyle değil mi?

Soru: Biliyorum. Ama “Ünlü Macar Yahudi” sözü… Soros, Victor Orban tarafından da Macaristan’ı karıştırmakla suçlanıyor.

Cumhurbaşkanı’nın sözlerini bağlamından koparıyorsunuz.

Soru: Peki ne demek istedi o zaman?

Soros ünlü biri değil mi? Yahudi olmadığını söyleyebilir misin?

Soru: Benim onunla ilgili bir derdim yok. Ben neden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kavala ünlü Macar Yahudi ile bağlantılı” mesajının altını çizdiğini anlamak istiyorum. Bunun sizin, “terörizmle ilişkili” iddianızla ne alakası olduğunu anlamak istiyorum. Tabii eğer Soros Vakfının Türkiye’de terörü finanse ettiğini düşünmüyorsanız.

Bildiğim kadarıyla, Soros Vakfı’nın bazı bağlantıları var. Tekrarlıyorum, devam eden dava hakkında konuşmamam gerekiyor ve adli konularda uzman biri değilim bu nedenle aslında konuşmamalıyım ama suçlamaları, gazetelerde yayınlandıkları için biliyorum. Bunlara göre Kavala’nın başı olduğu vakıf, hükümeti devirmek için başlatılan 2013 yılındaki Gezi protestolarını finanse etmek ve organize etmekle suçlanıyor. Elbette bu suçlamaları reddedebilir ve kendini savunabilir ama suçlamalar bunlar. Ve başında olduğu vakfın da Soros Vakfı ile çok yakın ilişkileri bulunuyor. Bunlar gerçekler.”

1 comment on “Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Gülnur Aybet’e “Macar Yahudisi Soros” sorusu

  1. […] edildiğini ima eden bu iddia daha önce Arnavutluk’ta, ABD’de, Macaristan’da, Türkiye’de ve daha birçok yerde […]

Comments are closed.