Arşiv Avlaremoz Dosya Haberler Kültür Sanat

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü İzzet Keribar’a

Fotoğraf: Şalom

Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu toplantısı geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirildi.

Toplantıda, bu yıl Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’nin verileceği isimler de belirlendi.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’ne, tarih ve sosyal bilimler alanında Mehmet İpşirli, sinema alanında Türker İnanoğlu, müzik alanında Erol Sayan, sanat/fotoğraf alanında İzzet Keribar layık görüldü. Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu, bu yılki vefa ödülünün ise Mehmet Akif Ersoy’a verilmesini kararlaştırdı.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreni, 19 Aralık’ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilecek.

İzzet Keribar’ın objektifinden Küba

İzzet Keribar Kimdir?

1936 yılında İstanbul’da doğan İzzet Keribar, genç yaşından itibaren fotoğrafa karşı ilgi duydu ve 1957 de askerliğini yapmak üzere gittiği Kore’de, bir yıl boyunca fotoğraf çekerek, tekniğini ve deneyimini geliştirdi.

İzzet Keribar, IFSAK’ın onur üyesidir. Uluslarası Fotograf Federasyonu tarafından 1985 yılında A.Fiap ( Sanatçı ), 1988 yılında da E.Fiap (Ekselans) ünvanları ile onurlandırılmıştır. Kültür ve Turizm Bakanlığı Izzet Keribar’ı  2011 Büyük Ödül’üne layik görmüştür. 1982 yılından beri, yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda kişisel fotoğraf sergisi ve dia gösterisi gerçekleştiren Keribar, aynı zamand fotoğraf kurslarına hocalık yapmakta, Türkiye’de yapılan fotoğraf yarışmalarının jürilerinde sık sık yer almaktadır.

Yurt içinde ve yurt dışındaki fotoğraf yarışmalarında birçok madalya ve ödül sahibi olan Keribar, son yıllarda, fotoğrafçılığı profesyonel bir meslek olarak yürütüyor ayrıca fotoğrafçılığın Türkiye gelişmesi için ve Türkiye’nin yurt dışında en iyi yönleriyle tanınmasına yardımcı olmaktadır.

İzzet Keribar’ın çıkartmış olduğu kitaplardan bazıları; Etki Yayınları’ndan Sevgili İzmir Beni Tanı: Dünden Yarına İzmir Yahudileri, Gözlem Yayıncılık’tan Türkiye Sinagogları ve The Synagogues of Turkey’dir.

İzzet Keribar’ın objektifinden 1956-1957 yıllarında Kore

* Bu yazıda bulunan bilgiler Türkiye Cumuriyeti Cumhurbaşkanlığı, Wikipedia, Hürriyet ve FestTravel‘ın internet sitelerinden alınmıştır.

** Avlaremoz’un resmi bir görüşü yoktur. Yayımlanan yazılar, yazı sahibinin kendi görüşleridir. Çok sesli bir platform olma amacı taşıyan Avlaremoz’da, nefret söylemi içermedikçe, farklı düşünceler kendisine yer bulmaktadır.

2 comments on “Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü İzzet Keribar’a

  1. […] Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü İzzet Keribar’a […]

  2. […] Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü İzzet Keribar’a […]

Comments are closed.