Arşiv Göze Çarpanlar

Columbia Üniversitesi’nde çalışan Yahudi profesörün ofisi antisemitik içerikli grafitilerle boyandı

New York’ta bulunan Columbia Üniversitesi’ne bağlı Öğretmen Okulu’nda çalışan Yahudi profesör Elizabeth Midlarsky’nin ofisi çarşamba günü svastikalarla (gamalı haç) ve Yahudi karşıtı grafitiyle boyandı. 

Kaynak: medyascope

Washington Post’un haberine göre, Midlarsky’nin ofisinin duvarlarına parlak kırmızı boyayla gamalı haçlarla Yahudi düşmanlığı simgelerinden “Yid” ibaresi çizildi. Ofisinin girişinde grafitiyle karşılaşan Midlarsky, “Şoktaydım. Bir an durdum, çünkü gördüğüm şeye inanamadım” dedi.

New York Şehri Polis Teşkilatı’na (NYPD) göre, kolejde çalışan personel çarşamba günü profesörün odasına saat 11. 47’de girdi ve alışılmadık bir şey gözlemlemediğini belirtti. NYPD tarafından soruşturulan saldırı ağırlaştırılmış bir taciz olarak değerlendiriliyor.

 

İlk saldırı değil ama bu kez farklı

Bu, altrüizm, dindarlık ve Holokost konularında çalışan psikoloji ve eğitim profesörü Midlarsky’nin Yahudi kimliğinden dolayı uğradığı ilk saldırı değil. 2007 yılında Midlarsky’nin ofisinin kapısına sprey boyayla gamalı haç işareti çizilmiş ve posta kutusuna antisemitik el ilanları bırakılmıştı.

Ancak Midlarsky, bu ikinci saldırı olayını Yahudi karşıtı suçlarda ve değişen bir kültürde daha geniş bir ulusal yükselişe, ABD’nin son dönemdeki siyasi atmosferine bağladı.

“Yid” ibaresi, antisemitik simgelerden biri.

“Dini kimliğimden uzaklaşmayacağım”

Kendini savunmasız hissettiğini söyleyen Midlarsky, “Ben bu kolejde bir Yahudiyim. Dini kimliğimden uzaklaşmayacağım. Yazılarımın da Yahudi konularıyla ilgisi var” dedi. Saldırının ardından ofisinde öğrencileriyle bekleyen profesör, “Yalnız olmaktan ve ofisimde tek başıma beklemekten korktum” diye konuştu.

“Toplumumuzda yeri olmayan nefret ifadelerini açık bir şekilde kınıyoruz”

Çarşamba günü yaşadığı olay, Midlarsky’nin kendisini hedef olarak görmesine sebep oldu. Bunun üzerine Öğretmen Okulu Başkanı Thomas Bailey, polisle “bu nefret eyleminin failini bulmak için” çalışma sözü veren bir bildiri yayınladı. Bailey, “Toplumumuzda yeri olmayan nefret ifadelerini açık bir şekilde kınıyoruz” dedi.