Arşiv Haberler

Hanuka Nişantaşı’nda Kutlandı

Hanuka Bayramı son gecesinde kamusal alanda Şişli Belediyesi’nin ev sahipliğinde Nişantaşı’nda kutlandı.

8 gün süren Hanuka Bayramı’nın son gecesi, Nişantaşı’ndaki Sanat Parkı’nda kutlandı.

Kutlamada konuşmasını gerçekleştiren Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, etkinliğin ev sahipliği için Şişli Belediyesi’ni seçtiklerinden dolayı Türkiye Yahudi Toplumu’na teşekkürlerini iletti. İnönü, “Şişli tarihi çok eski olmasa da camisi, sinagogu, kiliseleri ile birçok farklı inancın bir arada kardeşçe yaşadığı bir yer. Şimdiye kadar böyleydi. Bundan sonra da öyle olmaya devam edecek. Biz aslında farklılık diyoruz ama farklılıklarımız yok. Ufak tefek farklılıklarımız varsa da hepimiz biriz. Bu yıl yakacağımız Hanuka mumlarını tüm ülkemizi, bölgemizi ve dünyamızı sevgi, barış, kardeşlik ışığıyla aydınlatmasını diliyorum. Musevi kardeşlerimin bayramını candan kutluyorum” dedi.

Kutlamada Hahambaşı Rav İzak Haleva ve Türkiye Yahudi Toplumu başkanlarından İshak İbrahimzadeh de söz alarak konuşmalarını gerçekleştirdiler. Hanuka mumlarının her biri toplumun farklı kesimlerinden bireyler tarafından yakıldı. İlk mum ruhani liderlere ayrılırken, ikinci mum Ulus Özel Musevi Okulları öğretmenleri ve öğrencilerine ayrıldı.

İzzet Bana yönetimindeki Nes Korosu ve Cenk Rofe’nin Ladino dilinde söyledikleri şarkılarla başlayan etkinlikte Hanuka’yla özdeşleşmiş tatlı sufganiyot katılımcılara dağıtıldı. Kutlamaya hem Yahudi toplumundan hem de geniş toplumdan katılımın olduğu gözlemlendi.

Fotoğraf: sondakika.com