Afedersin Antisemit Arşiv Haberler

İsrailli Sporcuya İstanbul’daki Otelde Antisemit Mesaj – Serdar Korucu

Turkish Airlines EuroLeague’in 11. hafta maçı için İstanbul’a gelen Maccabi Tel Aviv kafilesi kaldıkları otelde antisemit mesajla karşılaştı. İsrailli basketbol oyuncusu Jake Cohen, oteldeki Nazi sloganını Twitter üzerinden duyurdu.

İsrailli basketbol takımı Maccabi Tel Aviv, bugün Darüşşafaka Tekfen ile karşılaşacağı Turkish Airlines EuroLeague’in 11. hafta maçı için İstanbul’da.

Maccabi’nin oyuncularından Jake Cohen, otelde gördüğü mesajı sosyal paylaşım platformu Twitter üzerinden takipçileriyle paylaştı. Cohen, İngilizce yazdığı mesajında “Bunun İstanbul’daki otelimizde neden yer aldığını çok merak ediyorum. #Hatırlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Aynaya yapıştırılmış olan mesajdaki Almanca “Çalışmak özgürleştirir” anlamına gelen “Arbeit Macht Frei”, Holokost sürecinde Nazi kamplarının girişinde bulunuyordu. Kamplarda “çalışma”, Nazi’lerin “çalıştırarak imha etme” adını verdikleri bir soykırım yöntemine dönüşmüştü. Bu mesajın yer aldığı kamplardan en büyüğü olan, Polonya’da Krakow yakınlarındaki Auschwitz’te hayatını kaybeden bir milyondan fazla insandan büyük çoğunluğu, her on kişiden dokuzu Yahudiydi.

Jake Cohen’in mesajı ardından Maccabi Tel Aviv takımı da resmi Twitter hesabından bir açıklama yaptı, yaşananların kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Şalom gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni İvo Molinas da Twitter hesabı üzerinden tepki gösterdi. Molinas, mesajında “Sponsorluğunu THY’nin yaptığı Eurolig’te bu akşam Darüşşafaka ile oynayacak İsrail takımının kaldığı otelde, Nazi ölüm kampının girişindeki slogan bir kapıya asılmış…” ifadelerini kullandı.

2 comments on “İsrailli Sporcuya İstanbul’daki Otelde Antisemit Mesaj – Serdar Korucu

  1. […] Geçtiğimiz Aralık ayında, Barbaros bulvarında bulunan Dedeman Oteli’nde konaklayan Maccabi Tel Aviv sporcularına, Holokost göndermesi yapılarak “Arbeit March Frei” – Çalışmak Özgürleştirir – notu bırakıldı.  […]

Comments are closed.