Arşiv Haberler

Pittsburgh Yahudileri Trump’a “Irkçılığı ve Ayrımcılığı Bırakmadıkça Gelme” Dedi

Pittsburgh’da 11 kişinin ölümüyle sonuçlanan sinagog saldırısından sonra şehirdeki bir Yahudi organizasyonu ırkçılığı ve azınlıkları hedef gösteren Trump’ı kendi şehirlerinde istemediklerini ve Yahudi toplumunun başına gelen trajediyi anmak için Pittsburgh’a gelmemesini söyleyen bir açık mektup yazdı.

Yayınlandığından beri 35.000’den fazla kişinin imzaladığı açık mektup Trump’ın başkanlık kampanyasından itibaren kullandığı dilin ve tonun Neo-Nazilere cesaret verdiğini ve kuvvetlendirdiğini ve Trump’ın etkisinin katliamın arkasındaki etkilerden biri olduğunu vurguladı. Mektup ayrıca Trump’ı, Yahudilerin yanı sıra Müslümanlara, LGBTQ’lara, farklı ırklardan insanlara ve engellilere zarar verdiği ve saldırdığı için kınadı.

Trump, 2017 yazında Charlottesville, Virjinya’da gerçekleşen Neo-Nazi mitingini açıkça kınamamış, “iki tarafta da iyi insanlar var” diyerek Neo-Nazi, antisemit, ırkçı hareketlere destekleyici bir mesaj vermişti.

Sinagog saldırganının beyaz ırkın üstünlüğünü savunuyor olması ve Trump’ın kınamakta güçlük çektiği bir kişinin ölümüyle sonuçlanan mitingden yükselen “Yahudiler bizim yerimizi alamayacak” sloganları Trump ile yükselişe geçen Amerikan antisemitizminin ilişkisini açıkça ortaya koydu. Dünyanın en büyük Yahudi nefret karşıtı örgütü Anti-Defamation League’in raporuna göre 2017 yılında Amerika’da gerçekleşen antisemit nefret olayları yüzde 57 artış gösterdi.

Pittsburgh belediye başkanının da cenazeler gömülmeden Trump’ın ziyaret etmesinin uygun olmadığını söylemesine rağmen Başkan Trump Salı günü Pittsburgh’a gidiyor.

2 comments on “Pittsburgh Yahudileri Trump’a “Irkçılığı ve Ayrımcılığı Bırakmadıkça Gelme” Dedi

  1. […] en korkunç antisemit saldırının birinci yıl dönümüydü. O gün bir beyaz milliyetçisi Pittsburgh’daki Tree of Life (Hayat Ağacı) sinagoguna girdi, 11 kişiyi öldürdü ve 6 kişiyi yaraladı. Katil, […]

  2. […] en korkunç antisemit saldırının birinci yıl dönümüydü. O gün bir beyaz milliyetçisi Pittsburgh’daki Tree of Life (Hayat Ağacı) sinagoguna girdi, 11 kişiyi öldürdü ve 6 kişiyi yaraladı. Katil, […]

Comments are closed.