Arşiv Göze Çarpanlar

ABD’de Müslümanlardan Yahudilerle dayanışma

ABD’de bir sinagoga yapılan ve 11 kişinin hayatını kaybettiği antisemitist saldırının ardından Müslümanlar, Yahudilerle dayanışma amaçlı bir kampanya başlattı.

Kaynak: marksist.org

ABD’de 11 kişinin hayatını kaybettiği antisemitist saldırı sonrasında Amerikalı Müslümanlar, “Müslümanlar Pittsburgh Sinagogu Kurbanları için Birleşiyor” isimli bir kampanya başlattılar. 6 saat içinde 25 bin dolarlık hedefe ulaşan kampanyada 75 bin dolardan fazla para toplandı.

Kampanyanın duyurulduğu sitede , “Amerikalı Müslümanlar olarak saldırıda yaralanan veya hayatını kaybedenlerin aileleri için yardım eli uzatıyoruz. İnancımızın bize bildirdiği gibi kötülüğe iyilikle karşılık vermek ve eylem yoluyla güçlü bir şefkat mesajı göndermek istiyoruz” ifadeleri yer aldı.

İbrani Göçmen Yardım Derneği’nden mesaj

İbrani Göçmen Yardım Derneği (HIAS) da saldırı üzerine bir mesaj yayımladı. HIAS’ın mesajında “Pittsburgh’da yaşanan olaydan ne kadar etkilendiğimizi anlatmaya yetecek hiçbir sözcük yok” denirken, Amerikan Yahudi toplumunun ve ülkenin kısa sürede iyileşebilmesi dileği iletildi.

HIAS, mültecilerin yerleştirilebilmesi ve güvenli bir hayat sürebilmesi için uğraşıyor.