Arşiv Avlaremoz Dosya Göze Çarpanlar Kültür Sanat

Renan Koen Topluluğu ABD’deki Sefardi Müzik Festviali’nin Yıldızı Oldu

Kaynak: Turkish Journal

Türk piyanist, besteci, müzik terapisti ve soprano Renan Koen’in öncülüğündeki “Renan Koen Ensemble” (Renan Koen Ensemble) New York’ta katıldığı müzik festivalinin yıldızı oldu.

Piyanist ve solist olarak Renan Koen, çelloda Sedef Erçetin, kemanda Mehmet Aydın, tanburda Özata Ayan ve kemençede Derya Türkan’dan oluşan Renan Koen Topluluğu ABD’nin New York kentindeki Amerikan Sephardi Müzik Festivali çerçevesinde, Kehila Kedosha Janina Sinagog ve Müzesi ile  “The Jewish History Center”da (Yahudi Tarihi Merkezi) iki ayrı konser verdi.

Dünyanın değişik bölgelerinden gelen ünlü sanatçıların dinamik ve sıradışı performanslarının yer aldığı Amerikan Sefarad Federasyonu tarafından organize edilen ve Amerikan Sefardi Müzik Festivali’nde Sefarad ve özgün Holokost müziğinden üç farklı repertuarla sahne alan Renan Koen Topluluğu, Amerikalı izleyicilerden büyük alkış topladı.

David Serero’nun sanat yönetmenliğinde gerçekleştirilen festivalde Renan Koen Topluluğu ile birlikte, Yemen Blues, Laura Bello ve NY Andalus Ensemble de sahne aldı.

Amerikan Sepharad Federasyonu İcra Direktörü Jason Guberman festivalle ilgili yaptığı açıklamada, “Bu yıl ikincisini düzenlemekten gurur duyduğunuz festivalde David (Serero), Endülüs baladlarından ve Ladino aşk şarkılarından en son Yemen-İsrail blues füzyonuna kadar, Sephardi seslerinin canlı çeşitliliğini” ortaya koyduğunu ifade etti.