Arşiv Göze Çarpanlar Haberler

Almanya Dışişleri Bakanı Ülkesinde Hitler Selamı Verilmesinden Utanç Duyduğunu Açıkladı

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, “Sokaklarımızda Hitler selamı verilmesi ülkemiz adına utanç verici” diye konuştu.

Kaynak: Haberler

BILD am Sonntag Gazetesi’ne konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, “Sokaklarımızda Hitler selamı verilmesi ülkemiz adına utanç verici. Politikacılar kendi ev ödevini yapmak zorundalar.” dedi.

”UTANÇ VERİCİ”

Bakan Maas, “Sokaklarımızda Hitler selamı verilmesi ülkemiz adına utanç verici. Politikacılar kendi ev ödevini yapmak zorundalar. Aşırı sağcılara karşı durmalıyız. Sorunu görmezden gelemeyiz. Neonazilere ve Yahudi düşmanlarına yüzümüzü göstermeliyiz” diye konuştu.

”İNSAN AVINA ÇIKANLAR CEZALANDIRILMALI”

Sokaklarda insan avına çıkılmasıyla ilgili çok sayıda mevkidaşının kendisine sorular sorduğunu belirten Maas, “Şok edici bir durum. Sokaklarda insan avına çıkanlar ve canice cinayet işleyen de hukuk kuralları içinde en sert şekilde cezalandırılmalı. Almanya’da büyük çoğunluk sokaklardaki sürek avını kabul edilmez buluyor. Toplumun büyük çoğunluğu dünyaya açık ve hoşgörülü.” dedi.

DOĞUDA MAALESEF IRKÇI SALDIRALAR VAR

Almanya’nın doğusunda ırkçı saldırıların olduğunu kabul eden Maas, “Gerçek olan şu ki maalesef doğuda ırkçı saldırılar var. Ancak sorunu sadece doğu ile sınırlarsak işin kolayına kaçmış oluruz. Önemli olan nerede olursa olsun, ister Saksonya’da ister başka yerde demokratların bizim desteğimize ihtiyacı var” dedi. Irkçılara karşı tavır alınması gerektiğini de belirten Dışişleri Bakanı, “İyiler susarsa ırkçıların sesi daha gür çıkar. Tüm demokratlar olarak, dünyaya çoğunluğun biz olduğumuzu ve ırkçıların azınlıkta olduğunu göstermeliyiz. Suskun çoğunluk artık sesini çıkarmalı. Artık koltuklarımızdan kalkıp ağzımızı açmalıyız.” dedi.