Afedersin Antisemit Arşiv

Muharrem İnce’den Antisemit Tweet

Daha önce  Hristiyanlara karşı “Atatürk olmasaydı adımız Yorgo olurdu” gibi açıklamalar yapan CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce bugün attığı bir tweette “Siz, yaptığınız hizmetlerle Yahudi Cesaret Ödülüne lâyık görülen ve bu ödülü kendine lâyık görenlersiniz” dedi.

İnce, Aralık 2017’de de bu ödül üzerinden antisemitizm yapmış ve “Dünyada ‘Yahudi Cesaret Ödülü’ ya da diğer adıyla ‘Davut Yıldız’ı alan tek Müslüman, Recep Tayyip Erdoğan’dır.” demişti.

Bahsedilen ödül, antisemitizm karşıtı dernek ADL tarafından verilen “Courage to Care” ödülüdür. Ödül her sene Holokost (Yahudi Soykırımı) sırasında insanları kurtarmak için harekete geçen cesur kişilere verilir. 2005 yılında ADL ödülü Holokosttan insanları kurtaran Türk diplomatlarına vermiştir. Cesur Türkiye diplomatları adına ödülü almaya dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan gitmiştir.

Muharrem İnce’nin iddialarının aksine ödül Erdoğan’a verilmemiştir. Ödülün adı Yahudi Cesaret Ödülü veya “Davut Yıldızı” değildir, yalnız Cesaret Ödülü’dür.

Bu konu üzeriden yapılan tüm eleştirilerden dolayı Başbakan Erdoğan Türkiye diplomatlarını onurlandıran bu ödülü 2014 yılında geri vermiştir.

İnce’nin antisemit çıkışı Twitter’da birçok insan tarafından eleştirildi ve ödülün Erdoğan’a verilmediği açıklandı. Bazılarıysa İnce’nin antisemit yorumundan yola çıkarak başka antisemit paylaşımlarda bulundu.

CHP adayının antisemitizimi Türk toplumunun tabanına yayılan ve Türk solunda da sıkça ortaya çıkan Yahudi nefretinin sadece bir örneği. Daha önce CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Amerika’ya gidiyor Binali Bey, görünürde vize krizini çözecek aslında Varlık Fonunu pazarlayacak ve Yahudi lobisinden destek isteyecek” diyerek toplumda Yahudilere yönelik hali hazırda var olan nefreti ve önyargıyı pekiştirecek “Yahudi lobisi” ifadesini kullanmıştır.

Muharrem İnce bu yazıdan 5 saat önce attığı twite gelen eleştiriye sessiz kalmış, bu yazı çıktğı noktada henüz özür dilememiştir.

5 comments on “Muharrem İnce’den Antisemit Tweet

  1. […] hizmetlerle Yahudi madalyasına layık görülen ve bu ödülü kendine layık görenlersiniz” demişti. Bahsettiği madalyanın ne olduğunu bir kenara bırakarak düşündüğümüzde bile, bu […]

  2. […] Erdoğan’ı Yahudilerle ilişkilendirip kötülemeye çalışmak hem Muharrem İnce gibi CHPlilerin hem de Meral Akşener dahil birçok İYİ Partili’nin taktiği haline geldi. İYİ Parti […]

  3. […] bir yöntem haline geldi. Şu an yeni bir parti kuran CHP eski adayı Muharrem İnce hem 2018‘de – Akşener’le aynı zamanda – hem de 2017‘de ‘Yahudi […]

  4. […] bir yöntem haline geldi. Şu an yeni bir parti kuran CHP eski adayı Muharrem İnce hem 2018‘de – Akşener’le aynı zamanda – hem de 2017‘de ‘Yahudi madalyası’ almayı bir […]

Comments are closed.