Afedersin Antisemit Arşiv

Yükselen Dolar Kuru Üzerinden Antisemitizm – Serdar Korucu

Türkiye ile ABD arasında artan gerilimin etkisiyle doların TL karşısındaki yükselişi sosyal medyanın gündemindeydi. Paylaşılan mesajlar arasında antisemit içerikli olanlar da vardı.

Ankara-Washington hattında yükselen tansiyon, ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarının Türkiye ekonomisine etkilerine dair endişeler ve para politikasına yönelik soru işaretleri nedeniyle dolar piyasaların kapalı olduğu saatlerde 5,4250 ile tarihi zirvesini test etti.

Kur, ABD ile ön mutabakata varıldığına dair haberler sonrası indi ancak ABD Başkanı Donald Trump’ın “İran’la iş yapan ABD’yle birlikte çalışamaz” açıklamasıyla yeniden 5,35’in üzerine çıktı. Kurdaki yükseliş sosyal medya platformu Twitter’ın da gündemindeydi. Twitter’da paylaşılan mesajlar arasında antisemit içerikli olanlar da bulunuyordu.

3 comments on “Yükselen Dolar Kuru Üzerinden Antisemitizm – Serdar Korucu

  1. […] olmasına da gerek yok. Mesela Doların değeri yükselir, bu Türk halkı tarafından otomatikman Yahudilerle ilişkilendirilir; Türkiye’deki seçim sonuçları Yahudilere mal edilir; Türkiye’nin çeşitli sokaklarına […]

  2. […] kafa yormanıza gerek yok. Bu araştımayı: seçimlerden sonra da yapabilirsiniz, ABD Doları kurunun artmasından sonra da, Leyla Alaton’un Ayasofya’da dans eden bir […]

Comments are closed.