Arşiv Makaleler

Okullarda Antisemit Panolar ve Tepkiler

Son birkaç günde oy kullanmaya gidilen Pendik ve Düzce’de iki okul panosunda antisemit yazılar ve görseller tespit edildi.

Bu görsellere Avlaremoz dışında OdaTV ve SoL gibi haber kuruluşları da yer verdi. Sosyal medyadaki ilgi ve itirazların sonucunda Pendik’teki pano İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce kaldırıldı. Ancak acı gerçek şu ki antisemit ve açıkça nefret besleyen panolar sadece bu iki okula özel değil. Milli Eğitim Bakanlığı’nın il müdürlükleri değişik okulları teftiş ederlerse şüphesiz bu ikisine benzer birçok korkunç örnek bulacaklar. Bu şekilde daha geniş bir araştırma yapılması, sorumluların bulunması ve panodaki içeriğe göre sorumlu tutulmaları gerekli. Okullarda bu panoları yaptıran öğretmenler ve bu tür çalışmaları destekleyen veya göz yuman müdürler açıkça nefreti teşvik etmekte ve genç çocuklara aşılamakta. Bu  öğretmen ve müdürlerin yaptığı nefret suçudur.

Belki de bu iki rezil panodan daha da kötü olan sosyal medyada bu panolara gelen bir takım tepkiler oldu. Bazı insanlar, nefrete şaşırıp karşı çıkarken; azımsanmayacak bir grup bu panoları normal karşıladı, hatta bu panolardaki nefret dolu fikirleri desteklediklerini açıkladı. Bu kadar aşikar antisemit bir olayı bile kabul edemeyen bazıları haberleri paylaşanlara cevaben aşağıdakiler dendi:

“Hangi okul vallahi helal olsun. Çok doğru bir söz.”

Yahudi ile alakalı bu sözlerin eksiği yok fazlası var…

“İyide bu yazanların hepsi doğru. Siz Yahudiler hakkındaki cehl içindesiniz galiba.”

Bırakında dünyayı kan gölüne çeviren dünyanın bütün servetine konan, bir yumurta pişirmek için dünyayı bile yakmaktan çekinmeyen yahudileri herkes bilsin Bu lanetlenmiş topluluğu …

Gençler ağabeylerinin ablalarının dile getiremediklerini cesurca haykırmışlar,yalan yanlış sözlerde de bulunmamışlar!

Doģruyu yazmak ne zamandan beri cehalet oldu.Yazilani anlayamamak cehalet sanırım.

“Ben yazılanlar da bir cehalet ve kin göremedim. Çünkü yazılanlar DOĞRU.”

“ALLAH’ın ayrım yapmadan tümünü lanetlediği ırk için ne haddinize ki savunma yapıyorsunuz, kendinize gelin !!!”

Yahudi demek; peygamberlerini katleden bir kavim demektir. Düşünün ki size neler yapmaz.

“Neresi cehalet…? Tesbit gibi tesbit… En hakiki gerçek…”

“Valla ne diyeyim bilmiyorum yahudinin Allah o paradır faizin babası onlardır”

“Filistin’de katledilen çocuklara da ses çıkarın. Çıkaramıyorsanız, ağlamayın gerçek yüzünüzü gösterenlere.

“Ee ama bu ikdidarı hep siz Yahudiler desteklediniz. sizin fonlarınız, sarozlarınız olmasa AKP iktidar olabilirmiydi. Tüm dünyada yeşil kuşağı Yahudiler destekledi. Önce canavarlar yaratıyor, sonra şikayet ediyorsunuz. Hitler’i destekleyip büyüten millet yine Yahudiler değilmiydi”

“Acitajyonun kralını yapıyorsunuz. Gazze’de sahilde oynayan 4 çocuğu gemiden füze atarak canını aldı israil tek kelime ettiniz mi?”

“Cehalet mi?Ay ne kadarda insancıl ve sevecensiniz!Yahudiler her gün çocuklarına müslümanların insan bile olmadığı o yüzden canlarının kıymetsiz olduğunu öğreterek büyütüyorlarSiz okulun duvarında bi yazı gördünüz diye!Yahudı misiniz?Öyleyseniz gidin İsraile öğretin bildiklerinizi”

Az eksik olmuş bu yazı, siyonist yanudiler korkak,güvensiz,arkadan,vuran,insan öldüren kalleş demektir. Siyonist yahudiler yerli hainleri işte böyle kullanır. Neden sizin zorunuza gidiyor ?

“Yahu bi bitin artık be arkadaş, hergün katledilen Filistinlilerden bari utanın.”

“güzeell dostunu düşmanını bilen nesil yetişiyor.Humanist takılıp,polyanacılık yapmayın,İsrailin kendi neslini nasıl yetiştirdiğine bakın. Senin değerin onların inancında,gözünde ne kadar? Kendini üstün ırk diye nitelendiren bu canavarlaramı insani duyguların kabardı.”

Bunlar gibi daha birçok örnek Twitter’da utanılmadan paylaşılmış. Zaten asıl sorun bir öğretmenin, bir müdürün beslediği nefret değil, Türkiye toplumunun her kesimine derinlemesine yerleşmiş olan Yahudi nefreti. Bazıları antisemit olduklarını, Yahudilerden nefret ettikleri açıkça ve gururla söylemiş. Başkaları Yahudilere karşı nefretlerini İsrail’in hareketleri üzerinden savunmaya çalışmış, İsrail hükümetinin kararlarını hem Türkiye Yahudileri dahil tüm Yahudilere mal etmiş, hem de bu kararların Yahudilerin doğasıyla ve kültürüyle ilgili olduğu gib rezil iddialarda bulunmuş.

Bu rezalet cevaplardan belli ki antisemitizm  dalgalansa da Türkiye toplumunun tabanına yayılmış, sağdan sola her siyasi gelenekte yer bulmuş. Antisemitizmin ortaya döküldüğü bu panoları kaldırmakla iş bitmedi; asıl olan bu panoları üreten ve onaylayan nefret dolu, kindar zihniyeti ortadan kaldırmak.

1 comment on “Okullarda Antisemit Panolar ve Tepkiler

  1. […] görüşündeyim. Payitaht dizisindeki antisemit öğeleri görmemenizden, bu ülkenin liselerinin panolarında yazılı onca antisemit yazıyı görmezden gelmenize, antisemitizmi İsrail’in Gazze […]

Comments are closed.