Arşiv Haberler

İngilitere’deki Müslümanlardan Antisemitizme Karşı Tam Sayfa İlan

İngiltere’de “Antisemitizme Karşı Müslümanlar” Telegraph gazetesine tam sayfa ilan vererek ülkelerinde yükselen antisemitizme dikkat çektiler.

“Biz Müslünanların Yahudilere diyecek tek sözü var: Şalom.” başlığıyla yayınlanan ilanda, antisemitizme karşı ses çıkarılması istendi.

Açıklamada “Britanyalı Müslümanlar olarak, konuşmanın zamanının geldiğine inanıyoruz. Antisemitizm zehri tüm siyasi partilerde, İslam dahil her dinin takipçileri arasında bulunmakta. Ülkemizdeki birçok insanın Filistinlilerle ve bağımsız devlet olma hakkıyla empati kurduğunun farkındayız, tüm insanların haklarının savunulmasını iyi dileklerle karşılıyoruz. Fakat, uluslararası konuları Yahudileri düşmanlaştırmak için kullananlara karşı tetikte olmayız. Nefretin teşvik edilmesini meşrulaştıracak hiçbir mazeret yoktur. Müslüman karşıtı açıklamalara karşı olduğumuz gibi Yahudileri hedef alan ırkçılığa da karşıyız. Yahudi toplumunun tehdit altında olduğu bir ülkede, Müslümanlar olarak barış ve güvenlik içinde olamayız” ifadeleri kullanıldı.

Antisemitizme Karşı Müslümanlar’ın dayanışma mesajına da twitter üzerinden Board of Deputies of British Jews’dan geldi. Twitter’da yayımlanan mesajda, “Müslüman kardeşlere” gösterdikleri inanılmaz dayanışma için teşekkür edilirken “İkiz canavar olan antisemitizm ve anti-müslüman nefretini beraber  yeneceğiz” ifadelerine yer verildi.