Arşiv Avlaremoz Ajanda

Konferans: Kahve ile Ayran Arasında

İsrail’de Bar-İlan Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü tarafından düzenlenecek “Kahve ile Ayran Arasında” başlıklı uluslararası konferans 28 Mayıs 2018 günü gerçekleşecek. Konferansta Osmanlı Devleti ve Modern Türkiye’deki Yahudiler ve Kültür konuları hakkında konuşmalar gerçekleştirilecek.

Tek gün sürecek konferansa Türkiye ve İsrail başta olmak üzere farklı ülkelerden konuşmacılar katılacak.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Umut Uzer Ekonomi ve Hayır İşleri başlıklı üçüncü oturumun moderatörlüğünü yapacağı gibi, Yahudi Gazeteler ve Gezi Günlükleri başlıklı beşinci oturumda Şalom Gazetesi’nin Ladino’dan Türkçe’ye Dönüşümü konulu konuşmasını gerçekleştirecek. Aynı oturumda Research Centre for Turkish and Arabic World’den Dr. Mehmet Tütüncü, İstanbul’un Karaylar’ından Selanik’in Dönmelerine başlıklı konuşmasını gerçekleştirecek.

Osmanlı Yahudileri ve Diasporaları başlıklı dördüncü oturumda ise, University of Washington’dan Dr. Canan Bolel, 19uncu yüzyılda İzmir’deki marjinal Yahudilerin Osmanlı arşivlerinde görünümü hakkında ve Boğaziçi Üniversitesi’nden Cafer Sarıkaya 1893 Şikago Dünya Fuarı’na Yahudi katılımı hakkındaki konuşmasını gerçekleştirecek.

Konferansa katılım ücreti 30 Şekel olup, konferans ile ilgili bilgi için [email protected] adresine mail atılabilir.