Arşiv Makaleler

“Bağzı Yahudilerin tek tip Yahudi sevdası”makalesine cevabımdır – Aaron Baruch

Sözü hiç dolandırmadan doğrudan konuya gireceğim. Ben ne kadar anlatırsam anlatayım, ancak sen anlayabildiğin kadar konuyu kavrayabilirsin.

Kendimi bir kere daha tekrar edeyim. Şalom gazetesine diyorum ki:

“Haber değeri olan her şeyi yaz. Bu İsrael’i eleştiren, kınayan bir haber de olabilir. Haber haberdir, yazılması normaldir.

Ancak, “bak buraya dikkat et” bunun tersi haberler de varsa, onları da aynı ağırlıkta yazman lazım. Çünkü onlar da haberdir.

Sözcü gazetesi “ŞEREFSİZLER” diye sekiz sütuna manşet attığında olayı anlat ki herkes anlasın, doğruyu öğrensin.

Fatih Portakal “SİZ İNSAN OLAMAZSINIZ” dediği zaman gerçekleri yazarak okuyucularını aydınlat.

Teröriste “terörist” de. Durağa arabayla dalıp insanları ezen teröristin haberini verirken “Filistinli sürücüyü İsrael askeri öldürdü” diye verme. Haberi “Teröristi İsrael askeri durdurdu” diye ver. Çarpıtılan haberlerin doğrularını yaz. Böylece sizi okuyanlar gerçekleri öğrensinler.”

Haaa, bakın Türkiye şartlarında Şalom bunları yazamıyorsa, bunu da anlarım. Tamam, o zaman hiç yazma, onu da yazma, bunu da yazma, ama eğer yalnız İsrael’i eleştiren, kınayan, çarpık haberlerle İsrael’i küçük düşüren haberleri yazacaksan hiç yazma Şalom gazetesi, sus… Lütfen…

Ve sen, Eli Haligua, 2014 Temmuzunda, Gazze’de Sert Kaya operasyonunda bu memleketin çocukları düşerken aşağıdaki bildiriye sen de imza koyanlardan birisisin değil mi?

BİLİDİRİ – TEMMUZ 2014

İSRAEL, GAZZE VE YAHUDİ CEMAATİ

İsrael’in Gazze’ye saldırısı, Türkiye’de bir kez daha Türkiyeli Yahudi cemaatinden hesap sorma girişimlerine yol açtı. “Yahudi Cemaati niye ses çıkartmıyor?” soruları yine gündeme geldi. Türkiyeli Yahudiler’in İsrael’in yaptıklarından sorumlu olduğunu iddia eden bir kampanya bile başlatıldı.

Bu memleketin hiçbir vatandaşı, dünyanın başka yerlerinde gerçekleşen ve gerçekleşmesinde pay sahibi olmadığı olaylar hakkında hesap vermek, yorum yapmak, görüş bildirmek zorunda değildir. Dolayısıyla Yahudi Cemaati de hiçbir konuda ses çıkartmaya mecbur değildir.

Zaten yaklaşık 2o bin kişiden oluşan bir toplumun yekpare bir bütün olmadığı gibi, Yahudi cemaati de değildir. İçinde her türlü görüşten her türlü insan vardır. Tek bir görüş hâkim değildir.

IŞİD vahşetinden, hareketin içinde bazı Türkler olduğu için bütün Türkiye halkı sorumlu tutulamayacağı gibi, İsrael’in yaptıklarından Türkiye Yahudi cemaati sorumlu tutulamaz. Bir devletin yaptıklarından bütün bir halkı sorumlu tutmak ırkçılıktır ve buna karşı olduğumuzun bilinmesini isteriz.

Aşağıda imzası olan bizler, Türkiyeli Yahudi ailelerin çocuklarıyız. Gazze saldırısı hakkında görüş beyan etmek, başka herhangi bir Türkiye vatandaşına ne kadar düşerse bize de o kadar düşer, daha fazla değil.

Bizler yine de, Yahudi kökenli olduğumuz için değil, insan olduğumuz için, İsrael devletinin Gazze’de yürüttüğü politikaya karşı olduğumuzu beyan ediyoruz. Her konuda hem fikir olmayabiliriz, bazılarımız İsrael politikalarının tümüne, bazılarımız bir kısmına karşıyız. Ama hepimiz, İsrael’in saldırganlığına, militarizmine, genişlemeciliğine ve Filistin halkına uyguladığı şiddet politikalarına karşıyız. Bunu bilinmesini isteriz.

 

Yaradan kimseyi şaşırtmasın. Makalende bahsettiğin 250 protestocunun dışında İsrael’de bu bildiriyi okuyup da sizleri lanetlemeyen kimse yoktur kanaatindeyim.

Şimdi bunu yazdınız ve imzaladınız. Ne kadar yanlış bir iş yaptığınızı bu güne kadar yazılanlardan, çizilenlerden anladıysanız anlamışsınızdır. Yok, anlamadıysanız zaten ben de anlatamam. Dedim ya, ne kadar anlatıldığı önemli değil, sizlerin kadar anladığınız önemli.

Ancak e be kardeşim, adama sormazlar mı, bu Hamas denilen eli kanlı terör örgütü, 16 yaşında üç masum yavrucağı kaçırıp enselerine birer kurşun sıkarak hayatlarını söndürmekle hiç mi bir kabahat yapmadı? Bu yüzden çıkan savaşta yüzlerce insan öldü, hiç mi bu katillerin suçu yok? İsrael’e karşıyım diyorsun da, sen bu Hamas’ı mı destekliyorsun, Hamas’ın politikalarını mı beğeniyorsun? Hamas ile mi birliktesin? Yok değilsen niye bu bildiride Hamas’ı da eleştirmiyorsun, niye kınamıyorsun… İsmini bile anmıyorsun be… Bu Hamas senin babanın oğlumu?

İşte aynı şey, senin fikirlerine karışamam, beğenirim ya da beğenmem, katılırım ya da katılmam, sen ne istersen düşün, yaz, imzala… Amaaaa, eğer sadece İsrael’i eleştireceksen, sadece İsrael’i kınayacaksan o zaman olmaz, olamaz. O zaman sana İSRAEL DÜŞMANI derim. Ama “biz Türkiye şartlarında başka bir şey yazamıyoruz, durumları biliyorsun” diyorsan o zaman sus… Hiçbir şey söyleme… Lütfen…

İnşallah anlamışsındır.

1 comment on ““Bağzı Yahudilerin tek tip Yahudi sevdası”makalesine cevabımdır – Aaron Baruch

  1. […] Şalom’ diyen İsrail’de yaşadığını varsaydığım şahsın daha önce dile getirdiği bu yaklaşımını, verilen yanıtlara, hatta algı yaratmayı hedeflediği kimi okurlarının Şalom’u inceledikten […]

Comments are closed.