Arşiv Haberler

Şemeş Karmiel 13. Yılında MKM’de Sahne Aldı

Şemeş Karmiel ‘Dans ediyorum, öyleyse varım’ mottosuyla 24 Mart Cumartesi akşamı Beşiktaş’taki Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde sahne aldı.

Bu sene Şemeş Karmiel, 6 yaş grubu, 7-8 yaş grubu, 9-11 yaş grubu, 12-13 yaş grubu, 14-17 yaş grubu, 18-30 yaş grubu, 30 yaş üstü grup, Tel Aviv Üniversitesi dans grubu ve Galgalim Rishon dans grubu olmak üzere toplam 9 farklı gruptan oluşan 333 kişilik dev kadrosuyla seyirciyle buluştu.

Alp Alkaş anısına davet edilen Galgalim Rishon Dans Topluluğunun özelliği dansçılarının yarısının tekerlekli sandalye kullanarak dans etmesi. İzleyicileri performanslarıyla heyecanlandıran ekibin, özellikle çocuklar ile dans ettiği bölümler ise pek çok kişiyi oldukça duygulandırdı.

Gösteride, Türkiye menşeli Roman ve Horon danslarının yanısıra modern dans, İsrael folkloru, İspanyol ve çöl dansları gibi dünyanın çeşitli bölgelerinden danslar mevcuttu. Ayrıca son dönemlerde sıkça ismini işittiğimiz Damdaki Kemancı müzikalinin bestelerinden derledikleri bir dans ile müzikalin bir kesitini başarıyla seyircilerle buluşturdular.

Fotoğraf: Betty Mazalto

Şemeş Karmiel’in çocuk takımları önümüzdeki ay tekrar seyirci ile buluşacak. 

Verda Darsa liderliğinde çalışan Şemeş Karmiel ekibi yazın yurt dışında gerçekleşen dans festivallerinde Türkiye’yi temsil etmek üzere katılacaklar.

Fotoğraf: Betty Mazalto
Fotoğraf: Betty Mazalto

 

1 comment on “Şemeş Karmiel 13. Yılında MKM’de Sahne Aldı

  1. […] senesindeki gösterilerine ilişkin haberlere buradan ve 2017 senesindeki gösterilerile ilişkin haberlere buradan […]

Comments are closed.