Arşiv Avlaremoz Ajanda Haberler

Uluslararası Ladino / Judeo Espanyol Günü “Torununu Al Gel” diyor

Dünyanın çeşitli ülkelerindeki Sefarad toplumlarınca geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Ladino / Judeo Espanyol günü bu yıl 18 Şubat 2018 de kutlanacak.

Ülkemizde bu yıl 5. si düzenlenen ve festivalin organizasyonu, Sefarad Kültürü Araştırmaları Derneği tarafından gerçekleştiriliyor.

Etkinlik programında Deniz Alphan’ın Kaybolan Dil Kaybolan Mutfak isimli belgeselin gösterimi,  İzzet Bana yönetimindeki Nes korosunun performansı, ve geçtiğimiz ay sahnelenen Kula 930 oyununun perde arkasını konu alan bir skeç de yer alacak.

Gün boyunca izleyicilerin katılabileceği, Kantika o Mizmor (Şarkı mı mezmur mu?) , Los Miyos Saven (benimkiler bilir) ve Dame una Letra  (bana bir harf ver) başlıklı yarışmalar düzenlenecek.

Geçtiğimiz yıllarda Türkiyeli Sefarad toplumunun yoğun ilgisi ve katılımı ile gerçekleşen bu etkinlik tamamen Ladino / Judeo Espanyol dilinde hazırlanıp sunulmakta ve bu şekli ile de sadece bu dili konuşabilenlere yönelikti.

Bu yıl ise katılımı daha artırmak ve daha geniş kitlelere ulaşabilmek amacıyla gün boyunca yapılacak etkinliklerin bazıları Türkçe ve Ladino olmak üzere iki dilli olarak hazırlandı.

Bu yılki teması “ Torununu al gel” olarak belirlenen etkinliğe 18 yaşın altındaki gençler ücretsiz olarak katılabilecekler.

Ayrıca, etkinlik kapsamnda fotoğraf sanatçısı Alberto Modiano’nun hazırladığı ‘Geçmişle Bugün Arası Kula 930’ başlıklı fotoğraf sergisi de katılımcılarla buluşacak.

Etkinliğe katılım için önceden kayıt yaptırmak zorunludur. Detaylar posterde yer almaktadır.

2 comments on “Uluslararası Ladino / Judeo Espanyol Günü “Torununu Al Gel” diyor

  1. […] yıl Şubat ayında düzenlenen Uluslarası Ladino Günü İstanbul bu yıl 21 Şubat’ta Zoom üzerinden gerçekleşecek. Tamamıyla Sefarad […]

Comments are closed.