Arşiv Haberler

SEHAK Holokost kurbanlarını andı

Sivil ve Ekolojik Haklar Derneği (SEHAK), Uluslararası Holokost Anma Günü olan 27 Ocak’ta, Holokost  kurbanlarının anıldığı bir etkinlik gerçekleştirdi.

Kaynak: SEHAK

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Avleramoz Platformu kurucularından ve SEHAK aktivisti Işıl Demirel, aradan 73 yıl geçmesine rağmen Holokost’un kurbanlarını anmanın anlamı, Antisemitizm ile mücadelenin güncelliği konusunda bir açılış konuşması yaptı.

Demirel’den sonra Şalom gazetesi ve T24 yazarı Karel Valansi, Holokost yıllarında Türkiye’de durumu ve dönemin siyasi koşullarını anlatan bir sunum yaptı.

Ardından, Türkiye’de bir Yahudi vatandaş tarafından yaşanan Struma faciasına ilişkin anıların aktarıldığı, “Bir Sefarad Anne” video belgeseli izlendi.

Şalom gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İvo Molinas ve Avlaremoz Platformu’ndan Serdar Korucu’nun sunumlarıyla devam eden etkinlikte, medyada güncel Antisemit örneklerle Türkiye’de Antisemitizmin boyutları tartışıldı.

SEHAK’ın son bir yıldır yürüttüğü “Anne Frank’ın yaşam öyküsü üzerinden temel haklar ve demokratik değerler öğretimi”projesi çerçevesinde yürütülen, Antisemitizmle mücadele konusunda perspektiflerin de tartışılmaya açıldığı etkinlikte, SEHAK’ın Proje yetkililerinden Özden Dönmez, bu çerçevede yürütülen eğitim faaliyetlerinin içeriği hakkında bilgi verdi.

Proje koordinatörü F. Levent Şensever ise anmanın kapanış konuşmasını yaparak, önümüzdeki dönemde Türkiye’de Antisemitizm konusunda SEHAK’ın gerçekleştirmeyi planladığı faaliyetleri özetledi.

Anma etkinliği, tüm katılımcıların birlikte #weremember ve #birdahaasla etiket görselleriyle verdiği ortak mesajla sona erdi.