Afedersin Antisemit Arşiv

Lazio Roma taraftarları, Anne Frank’in AS Roma formasıyla resimlerini yayınladı

Çeviren: Tulû Altıntaş

Kaynak: Europe1

Lazio’lu taraftarlar, Stadio Olimpico’nun rakipleri AS Roma taraftarına ayrılan tribününe Yahudi genç kızı AS Roma formasıyla gösteren resimler yapıştırdı. 

Lazio Roma “taraftarları” bir kez daha alçak bir davranışa imza attı. Yerel medyaya göre, bazı taraftarlar iki kulübün de paylaştığı Olimpico Stadyumu’na Anne Frank’in AS Roma formasıyla olan resimlerini yerleştirdi. İtalyan basınına göre, İtalyan polisi tarafından soruşturma başlatıldı.

Sosyal medyada daha önce de öne çıkmış olan bir fotomontaj. Geçtiğimiz Pazar günü, Cagliari’ye karşı kazanılan (3-0) müsabakada Lazio’lu taraftarlar, Ekim ayının başında Sassuolo’ya karşı oynanan karşılaşmada duyulan ırkçı tezahüratlar (maymun çığlıkları) yüzünden kuzey tribünü Curva Nord’un kapalı olması nedeniyle maçı, stadın Roma taraftarlaına ayrılan güney tribünü Curva Sud’da takip ettiler.

Lazio taraftarı, İkinci Dünya Savaşı ve Nazi rejimi sırasında Amsterdam’daki hayatını anlatan hatıra defterinin sahibi Yahudi genç kız Anne Frank’in As Roma formalı onlarca fotoğrafını yapıştırarak, ezeli rakiplerine ayrılan tribüne iz bıraktı. Bu fotomontaj 4 yıl önce sosyal medyada görülmüştü.

https://twitter.com/MarcoCSermoneta/status/922270541620314112/photo/1

Yahudi kesiminin isyanı. İtalyan başkentinin Yahudi kesimi “Futbol bu değil, spor bu değil” diyerek hemen reaksiyon gösterdi. Roma Yahudi topluluğunun başkanı Ruth Durghello, “Statlardan antisemitizmi çıkarın” diye tweet attı.

2013 yılında, bu tip posterler şehirde yine görülmüştü. Anne Frank’i 1945 yılında toplama kampında ölü halde ve Giallorossi (AS Roma) formasıyla gösteren resimler stada yapıştırılmıştı. Olimpico Stadı’nın bakım görevlileri tarafından hemen kaldırılmıştı.