Arşiv Göze Çarpanlar Haberler

Antisemitist İfadeler Facebook’a Özellik Kapattırdı

Facebook, insanların kendi sayfalarında belirttikleri eğitim ve iş bilgilerinin karşılarına çıkan reklamları belirlemek amacıyla kullanılması özelliğini ‘bazı işverenler tarafından antisemitist kişilerin reklam kitlesi olarak hedef alınmasına hizmet ettiği’ gerekçesi ile kalıcı olarak kaldırdı.

Kaynak: Karınca

New York merkezli ProPublica isimli kar amacı gütmeyen organizasyon, yaklaşık 2300 insanın kendi Facebook sayfalarında eğitim, iş ve ilgi bölümlerine ‘Yahudi düşmanı’, ‘Yahudileri nasıl yakarız’, ‘Yahudilerin dünyayı nasıl mahvettiğinin tarihi’ gibi yazılar yazdığını ortaya koydu.

Dünyanın en geniş sosyal ağı olan Facebook tarafından da kabul edilen verilere göre, bu yazılar pazarlamacıların ve şirketlerin reklamlarını insanları sanki eğitim ya da iş durumlarıymış gibi ‘antisemitist’ eğilimleri üzerinden seçebilmesine de hizmet ediyordu.

Reuters’ın haberine göre bu özelliği kalıcı olarak kaldıran Facebook dün yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Bu durumdan kaçınmamızı sağlayacak yeterliliğe sahip olana kadar insanları bilgilerine göre hedef alan reklamcılık özelliğini kalıcı olarak kaldırıyoruz. Biz Facebook’un işverenler ve insanlar için güvenli bir yer olmasını istiyoruz ve nefreti Facebook’tan uzak tutmak için her şeyi yapacağız.