Arşiv Göze Çarpanlar Haberler

Rusya’daki Dünya Kupası Öncesi Alman Firmadan Nazi Tişörtü

Rusya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası öncesinde Almanya’da bir marka, şampiyonaya yönelik çıkardığı giysilerde İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazilerin Sovyetler Birliği’ni işgaline göndermeler yaptı. Giysilerde Nazi unsurları kullanıldı.

Kaynak: Sputnik

Alman internet mağazası Shirtzshop.de FIFA Dünya Kupası taraftarları için Nazilerin İkinci Dünya Savaşı sırasında Sovyetler Birliği’ni işgaline atıf yapan tasarımlar hazırladı.

Taraftarlara hitaben üretildiği belirtilen tişört tasarımlarından birinde Nazi Almanyası ordusunda kullanılan iki kasklı erkek silüeti ile “Bu sefer yazın geliyoruz” ifadeleri yer alıyor.

Nazi ordusu Sovyetler Birliği’ni 22 Haziran 1941’de işgal etse de en stratejik çarpışmalardan biri Aralık 1941’de gerçekleşmiş ve savaş Nazilerin yenilgisiyle sonuçlanmıştı. Yenilgide Rusya’nın soğuğunun da etkili olduğu uzmanlar tarafından dile getirilen görüşlerden biriydi. Zira Nazi ordusu karlı yollarla başa çıkamamış ve üniformaları soğuğu engelleyememişti. Tişörtteki sloganın bu olaya gönderme yaptığı düşünülüyor.