Arşiv Avlaremoz Ajanda Avlaremoz Dosya Haberler Kültür Sanat

Bienal’e “Komşu” Etkinlik 500. Yıl Müzesi’nde – Rika Kuriel

İyi bir komşu nadiren gördüğünüz birisi midir?

İyi bir komşu temalı 15. İstanbul Bienali, 16 Eylül-12 Kasım 2017 tarihleri arasında ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

İyi bir komşu korkmadığınız bir yabancı mıdır?

Bienalde sergilenecek eserler İstanbul Modern, Pera Müzesi, ARK Kültür, Galata Özel Rum İlkokulu, Yoğunluk Sanatçı Atölyesi ve Küçük Mustafa Paşa Hamamı’nda yer alacak.

İyi bir komşu komşu bir ülkeden midir?

İyi bir komşu temalı bienale bir komşu etkinlik ise Komşu Kapısı Can Kapısı (One Heart One Soul: A Neighboor) isimli karma fotoğraf sergisiyle 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi’nde yer alacak. Küratörlüğünü Rubi Asa’nın gerçekleştirdiği serginin proje koordinatörlüğünü ise Dalia Maya üstlenmiş durumda. Sergi 12-28 Eylül 2017 tarihleri arasında ziyaretçiye açık olacak.

Sergi, müzenin açık olduğu saatler arasında gezilebilecek. Serginin açılış kokteyli ise 11 Eylül’de saat 17.00’de gerçekleştirilecek.

Fotoğraf sergisinde Bilal Akar, Berge Arabian, Mıgırdıç Arzivyan, Rubi Asa, Hakan Cırcır, Kemal Eskenazi, Henri Kandiyoti, Abdurrahman Karataş, Alberto Modiano, Jil Pardo ve Emine Ülkerim’in eserleri yer alacak.

500. Yıl Müzesi internet sitesinde ayrıca Bienal süresince müzede “komşu” temalı farklı etkinlikler düzenleneceğini duyurmuştur.

Etlinlik hakkında detaylı bilgiye http://15b.iksv.org/tr linkinden ulaşılabilir.