Arşiv Haberler

İHD, Sinagog saldırılarıyla ilgili suç duyurusunda bulunuyor

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi, 26 Temmuz 2017 Çarşamba günü (yarın), 21 Temmuz’da Neve Şalom Sinagogu önünde gerçekleştirilen eyleme ilişkin suç duyurusunda bulunuyor.

Eren Keskin’in twitter hesabından yaptığı duyuruda, “26 Temmuz Çarşamba ( yarın) Musevilerin ibadet merkezlerine Yönelik tehditler ile ilgili, Alperen Ocakları na suç duyurusunda bulunacağız.” ve “Irkçılığa HAYIR diyenler yarın 11.30 da Çağlayan adliyesinde Buluşuyor.” ifadelerini kullandı.

Eren Keskin’in suç duyurusuna ilişkin Avlaremoz’a yaptığı açıklama ise şu şekilde:

“İsrail’in Mescidi Aksa’da aldığı önlemler üzerine Alperen Ocakları üyeleri 21 Temmuz 2017 günü Neve Şalom Sinagogu önünde açık nefret suçu oluşturan bir şiddet eylemi gerçekleştirdiler. Alperen Ocakları il başkanı Kürşad Mican şu sözleri sarfetti “Nasıl orada bizim ibadet özgürlüğümüzü engelliyorsanız biz de sizin burada ibadet özgürlüğünüzü engelleriz. Nasıl bugün burada durduysak yarın da geliriz. Buradan içeriye giremezsiniz. Siyonist terörist İsrail Devleti unutmasın ki Abdülhamit Han’ın torunları yaşıyor ve bir gece bütün mabetlerinizi kuşatılırız kimse ibadet edemez”. Ardından Ocak üyeleri kapıları ve binayı taşlama, tekmeleme gibi fiziki saldırılarda da bulundular. Bu şiddet eylemi açıkça Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin ayrımcılığı yasaklayan 14. Maddesini ve TCK’nın  tehdit nefret  ayrımcılık ve ibadetin tehdit yoluyla engellenmesini yasaklayan 106,122,155/2 maddelerini  ihlal etmektedir, ayrıca halkın bir kesimini diğer kesimi aleyhine düşmanlığa sevk etmesini yasaklayan 216. maddesini açıkça ihlal etmektedir. Bu ırkçılıktır, antisemitizmdir ve insan hakları savunucuları tarafından kabul edilemez. Bu nedenle İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi olarak Alperen Ocakları hakkında suç duyurusunda bulunuyor ve savcıları göreve çağırıyoruz.”

Saat 11:30’da, Çağlayan Adliyesi’nde C kapısı karşısındaki otopark alanında gerçekleştirilecek basın açıklamasına ilişkin İHD İstanbul Şubesi Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon çağrı metni yayınladı. Çağrı metninde;

“21 Temmuz 2017’de Neve Şalom Sinagogu önünde nefret sloganları ile gösteri yapan, kapıyı taşlayan, tekmeleyen Alperen Ocakları’na üye bir grubun başını çeken ve yaptığı konuşma ile Türkiyeli Yahudileri tehdit eden örgütün İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.

İHD İstanbul Şubesi, Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon üyeleri olarak bizler, 26 Temmuz 2017 Çarşamba günü, saat 11:30’da suç duyurumuzu savcılığa iletmek ve bununla ilgili basın açıklamamızı yapmak üzere Çağlayan Adliyesi’nin önünde bir araya geliyor, basını ve ırkçılık, antisemitizm, nefret karşıtlarını basın açıklamamıza davet ediyoruz.

Tarih : 26 Temmuz 2017
Saat : 11.30
Yer : Çağlayan Adliyesi
C kapısı karşısındaki Otopark Alanı

İHD İstanbul Şubesi
Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon” ifadelerine yer verildi.

1 comment on “İHD, Sinagog saldırılarıyla ilgili suç duyurusunda bulunuyor

  1. […] üyeleri suç duruyusunda bulunmuştu. Saldırının ardından Eren Keskin Avlaremoz’a yaptığı açıklamada “Ocak üyeleri kapıları ve binayı taşlama, tekmeleme gibi fiziki saldırılarda da […]

Comments are closed.