Arşiv Haberler

Burhan Kuzu’dan Hitler “Esprisi” – Serdar Korucu

AK Parti MKYK Üyesi Burhan Kuzu’nun Hitler ile ilgili Twitter’daki paylaşımı tartışma yarattı. Kuzu daha sonra mesajının espri niteliğinde olduğunu açıkladı.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK üyesi Burhan Kuzu, 31 Mayıs’ta sosyal paylaşım platformu Twitter’daki mesajında “Hitler, Arjantin’e geçer ve 1984’de ölür. 1945’de bulunan ceset dublörüne aitmiş. Bilgi dağarcığınıza katkımız olsun dedik de..” diye bir paylaşım yaptı.


Burhan Kuzu paylaşımına gelen bir tepkiye “HS” diye yanıt verdi. Bu bazı internet siteleri ve sosyal medya kullanıcıları tarafından hakaret olarak nitelendirildi. Kuzu 2016 yılının Ağustos ayında Türkiye ile yürütülen üyelik müzakerelerinin durdurulması için AB liderlerine çağrıda bulunan Avusturya Başbakanı Christian Kern’e yönelik Twitter üzerinden “HS Gavur” demiş, Reuters’ın bunu “F*ck off foreigner” diye haberleştirmesi üzerineyse “Bazan ‘HS’ kısaltmasını kullanıyorum. Bu ‘Hadi Sen de’ anlamındadır.” açıklamasını yapmıştı.

Açıklamalarının yankısı sürerken Burhan Kuzu konuyla ilgili bir mesaj daha paylaştı, “Espri yapmak ve onu anlamak ve de neresinde gülebileceğini bilmek tam bir zeka işidir.Hitler’le ilgili attığım tweetle bunu doğruladı” ifadelerini kullandı.