Arşiv Göze Çarpanlar Haberler

Turnuvada Yanlışlıkla Nazi Marşı Çalındı

ABD’de düzenlenen FED Cup’ta yanlışlıkla Nazi marşı çalındı. Alman marşı yerine çalınan marş tepkilere neden oldu.

Kaynak: NTV

1933 – 1945 yılları arasında Almanya’yı yöneten ve 2’nci Dünya Savaşı’nda milyonlarca kişinin ölümüne neden olan Adolf Hitler ile özdeşleşen ‘Deutschland, Deutschland uber alles’ marşının Almanya Milli Marşı yerine çalınması tabiri caizse turnuvayı gölgede bıraktı.

ABD’de düzenlenen tenis turnuvası FED Cup’ta Almanya Milli Takımı’nın maçından önce milli marş yerine Nazi döneminde Almanya’da faşist lider Adolf Hitler ile özdeşleşen marş çalındı.

‘Deutschland, Deutschland uber alles’ (Almanya dünyadaki her şeyin üzerinde) sözlerine sahip olan marş, Alman sporcuları da şaşkına çevirdi.

Alman tenisçi Andrea Petkovic, yaşadığı şoku “Bu hayatım boyunca yaşadığım en korkunç deneyimdi” sözleriyle tarif etti.

Gelen tepkiler üzerine bir açıklamada turnuvayı düzenleyen kurumdan geldi. Açıklamada bunun kasti bir karar olmadığının altı çizildi.

Aynı açıklamada “Alman Milli Takımı’na yapılan saygısızlık bir sonraki maçta düzeltilecek ve doğru milli marş çalınacaktır” ifadesine yer verildi.

‘Almanların şarkısı’ isimli şiirin 1’nci kıtası Nazi döneminde milli marş olarak kullanılıyordu. Günümüzde ise bu şiirin 3’üncü kıtası Alman Milli Marşı olarak kullanılıyor.