Afedersin Antisemit Arşiv Haberler

Reina Saldırısı Ardından Antisemit Mesajlar – Serdar Korucu

Ortaköy’de yeni yılın ilk saatlerinde Reina gece kulübüne düzenlenen saldırı ardından sosyal paylaşım platformlarındaki mesajlar tartışma yarattı. Bu mesajların arasında saldırıya destek verenler olduğu gibi antisemit içerikliler de vardı.
12Yılbaşı gecesi Reina’ya düzenlenen saldırı sonrasında sosyal paylaşım platformlarında yer alan mesajlar tepki topladı. Saldırıyı onaylayan mesajların ardından önce Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ardındansa Başbakan Binali Yıldırım’dan uyarı geldi.

Bakan Bozdağ mesajında terörü, terör örgütlerini, teröristleri ve terör eylemlerini övenlerin ve destekleyenlerin eylemlerinin suç olduğunu vurguladı, cumhuriyet savcılarının görevinin suçları soruşturmak ve deliller suçun işlendiğine dair yeterli şüphe doğurduğu takdirde kamu davası açmak olduğunu belirtti.

Başbakan Yıldırım ise “Vatandaşlarımızın sosyal medyada sorumlu davranmaları, örgütlerin amacına katkı sağlayacak paylaşımlardan kaçınmaları önem arz etmektedir. Bilinmelidir ki terörü öven söylemler suçtur ve cezai sonuçları olacaktır” ifadelerini kullandı.

Yılbaşı gecesi düzenlenen saldırı ardından yayınlanan mesajlar içerisinde Yahudileri hedef alan, antisemit içerikli olanlar da bulunuyordu.

01 02 03 04 05 06 07 09 10 11  13 14 15 16 17 18 19 20 21